Ελλάδα | 26.09.2024 20:21

Καρυστιανού σε Οικονόμου: «Τα Τέμπη δεν είναι μια ιστορία που πάλιωσε, δεν θα κλείσουμε τα μάτια μας»

Newsroom

Τη δική της απάντηση στους χαρακτηρισμούς, που χρησιμοποίησε ο υφυπουργός υποδομών και μεταφορών Βασίλης Οικονόμου κατά των εργαζόμενων στον σιδηρόδρομο έδωσε η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του συλλόγου συγγενών θυμάτων Τεμπών και μητέρα της Μάρθης, που σκοτώθηκε στο σιδηροδρομικό δυστύχημά.

«Όταν ένα αεροπλάνο  πέφτει , όταν ένα πλοίο βυθίζεται ή όταν ένα τρένο συγκρούεται …η ζωή συνεχίζεται για κάποιους  με απίστευτη δυσκολία και πόνο .Το ίδιο δύσκολα συνεχίζεται όμως η ζωή και για τους εμπλεκόμενους της τραγωδίας εφόσον αυτή συμβεί σε ένα κράτος  όπου οι Θεσμοί λειτουργούν με αξιοπρέπεια.Στη δίκη μας περίπτωση, ενοχλεί  πολύ,  ακόμα και η αναφορά στη λέξη Τέμπη. Στη λέξη τρένο...», σημειώνει η Μαρία Καρυστιανού.

«Στην δίκη μας περίπτωση, μετά την σύγκρουση που οφείλεται στις εγκληματικές παραλήψεις και αδιαφορία του υπολόγου συναδέλφου σας -που καταχειροκροτήθηκε από όλους σας- και ο οποίος εμπλέκεται ΚΑΙ σε οικονομικό έγκλημα σύμφωνα με την Ευρωπαία εισαγγελέα, έχουμε και την απίστευτη προσπάθεια / εμπλοκή της ηγεσίας του κόμματος που τόσο ένθερμα στηρίζετε , στην συγκάλυψη σχετικά με το παράνομο φορτίο της εμπορικής που έκαψε 30 ανθρώπους. Μακάρι να δείχνατε την ίδια θερμή στην αποκάλυψη της αλήθειας και την προάσπιση των αξιών της κοινωνίας», τονίζει.

Η Μαρία Καρυστιανού, διαμηνύει ότι οι συγγενείς των θυμάτων δεν σκοπεύουν να κλείσουν τα μάτια τους. «Η ζωή που συνεχίζεται  από πλευράς των εμπλεκόμενων, σαν να μην έχει συμβεί ΤΙΠΟΤΑ , είναι ύβρις για τους νεκρούς, για μας , για όλους. Ο θάνατος αυτών των ανθρώπων συνέβη. Δεν είναι μια ιστορία που πάλιωσε …. Είναι ένα έγκλημα που παραμένει ντροπιαστικά ατιμώρητο. Αν πιστεύετε ότι θα κλείσουμε μάτια και αυτιά ΚΑΙ σε αυτό το κρατικό έγκλημα, στέκεστε γελασμένος».

Κλείνοντας κατηγορεί τον  Βασίλη Οικονόμου για νοσηρή κομματική ιδεολογία. «Είτε διαβάζετε έτοιμες δηλώσεις  είτε εκφράζεστε ελεύθερα, είναι ολοφάνερη  σε όλους η έλλειψη ηθικής και η νοσηρή κομματική ιδεολογία στην οποία ανήκετε. Σίγουρα πάντως  δεν κινδυνεύετε με διαγραφή.  Μάλλον καταχειροκροτήθηκατε και εσείς.

Οι δηλώσεις του Βασίλη Οικονόμου

Ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών μιλώντας χθες στο Kontra, επιτέθηκε στους μηχανοδηγούς, που πραγματοποιούν απεργιακές κινητοποιήσεις από χθες με αίτημα να ληφθούν μέτρα ασφαλείας για τον σιδηρόδρομο.

«Γιατί μιλάτε συνέχεια για τα Τέμπη; Δεν μπορεί ένα τραγικό περιστατικό να είναι άλλοθι για να μην γίνεται τίποτα ή δικαιολογία για κάποιους να ακυρώνουν το μέσο αυτό. Ακυρώνουν το μέσο ενώ τρώνε ψωμί από τον σιδηρόδρομο», είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στα Τέμπη.

Ο ίδιος αρνήθηκε ότι τρένα λίγο έλειψαν να συγκρουστούν μετωπικά στους Αγίους Αναργύρους, εγκαλώντας τους μηχανοδηγούς για ψέματα.«Λένε μεγάλα ψέματα. Δεν συνέβη ποτέ το περιστατικό στους Αγίους Αναργύρους», ισχυρίστηκε ο Βασίλης Οικονόμου αναφέροντας ότι λειτούργησαν όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας.

Στη συνέχεια ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών επιτέθηκε και πάλι κατά των μηχανοδηγών λοιδορώντας το αίτημα για τηλεδιοίκηση.«Οι μηχανοδηγοί που λένε βάλτε τηλεδιοίκηση εκεί που γίνονται τα έργα είναι σαν να σας λέω εγώ πετάχτε με ελικόπτερο τώρα. Λένε κάτι που εις γνώση τους ξέρουν ότι δεν γίνεται».

Βασίλης ΟικονόμουΤέμπησιδηρόδρομοςειδήσεις τώρασιδηροδρομικό δυστύχημα