Ελλάδα|27.09.2024 09:26

Βόλος: Μητέρα χαστούκισε την 8χρονη κόρη της, γιατί δεν ήθελε να πάει σχολείο

Newsroom

Ακόμη ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας συνέβη στο Βόλο καθώς μια μητέρα καταδικάστηκε καθώς χαστούκισε την 8χρονη κόρης, γιατί δεν ήθελε να πάει στο σχολείο.

Η κατηγορούμενη καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε φυλάκιση 6 μηνών με αναστολή με την προειδοποίηση, να φροντίζει να είναι ήρεμο το οικογενειακό περιβάλλον και να παίρνει την αγωγή της, που είχε διακόψει, επειδή έχει στρες.

Το χρονικό

Το επεισόδιο έγινε το πρωί της Τετάρτης 18 Σεπτεμβρίου στο σπίτι που μένουν η ίδια, ο σύζυγός της και τα τρία ανήλικα παιδιά τους, σύμφωνα με το magnesianews.gr. Ο άνδρας της, είχε φύγει για τη δουλειά του, ο 13χρονος γιος του αποχώρησε για το σχολείο και η γυναίκα βρισκόταν στο σπίτι με τις δύο της ανήλικες κόρες.

Το μικρότερο παιδί σηκώθηκε από το κρεβάτι και είχε ετοιμαστεί για το σχολείο, ενώ η 8χρονη κόρη της δεν ήθελε να πάει, κάτι που όπως φαίνεται, εξόργισε την κατηγορούμενη, η οποία την χαστούκισε.

Τα παιδιά άρχισαν να κλαίνε, η ίδια να τα μαλώνει και κάποια στιγμή τηλεφώνησε στον σύζυγό της, λέγοντάς του ότι τσακώθηκε με τις δύο κόρες τους, ενώ κάποια στιγμή φώναζε και ο ίδιος πίστευε ότι είπε ότι θα σκοτώσει τα παιδιά με μαχαίρι, φοβήθηκε και κάλεσε την Αστυνομία.

Νωρίτερα, ο άνδρας τηλεφώνησε σε μια φίλη της οικογένειας και την έστειλε στο σπίτι του να δει τι συμβαίνει, ωστόσο εκείνη κατέθεσε στο Δικαστήριο ότι είδε τα παιδιά κλαμένα και της είπαν ότι μάλωναν με τη μαμά τους.Ο σύζυγος της κατηγορουμένης κατέθεσε ότι η κόρη του ήταν χτυπημένη στο ένα μάγουλο κάτω από το μάτι. Ο ίδιος είπε ότι η σύζυγός του πριν από 1,5 χρόνο προσβλήθηκε από κορονοϊό και λάμβανε φαρμακευτική αγωγή για το στρες. Ωστόσο, σταμάτησε τα φάρμακα.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ήταν η πρώτη φορά που γίνεται ένα τέτοιο περιστατικό στο σπίτι.

Ερωτηθείς για την κατάθεση που έδωσε στην αστυνομία ότι άκουσε τη γυναίκα του να απειλεί τις κόρες τους ότι θα τις σκοτώσει, τα πήρε πίσω στο Δικαστήριο και υποστήριξε ότι πάνω στην αγωνία του ίσως δεν κατάλαβε καλά. Ανέφερε επίσης ότι θέλει να είναι μαζί με τη σύζυγό του γιατί φροντίζει τα παιδιά τους, τους βοηθάει και η μητέρα του αρκεί να παίρνει την φαρμακευτική της αγωγή και να είναι ήρεμη.

Η κατηγορουμένη αναφέρθηκε στο συμβάν και τόνισε ότι ήταν η πρώτη φορά που σήκωσε χέρι στην κόρη της υποστηρίζοντας ότι βγήκε εκτός εαυτού όταν η 8χρονη δεν ήθελε να πάει στο σχολείο.

Για την φαρμακευτική αγωγή που λάμβανε λόγω του στρες υποστήριξε ότι μίλησε με τον γιατρό της και της είπε ότι δεν είναι ανάγκη να τα συνεχίσει. Από την περασμένη Τετάρτη η γυναίκα επισκέφτηκε ξανά ψυχολόγο και δήλωσε ότι της δίνει φαρμακευτική αγωγή και δεν θα την σταματήσει.

Η νεαρή μητέρα αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών για την ενδοοικογενειακή απειλή, κρίθηκε ένοχη και καταδικάστηκε σε 6 μήνες φυλάκιση με αναστολή για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη σε βάρος ανήλικου.

ενδοοικογενειακή βίασχολείοχαστούκιΒόλοςειδήσεις τώρα