Ελλάδα|27.09.2024 15:47

Συνελήφθη 37χρονος για παιδική πορνογραφία - Έφοδος στο σπίτι του παρουσία εισαγγελέα

Newsroom

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, κακουργηματικού χαρακτήρα, για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου, σχηματίστηκε σε βάρος 37χρονου από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από έρευνα της ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, εντοπίστηκαν χρήστες του διαδικτύου που χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένη πλατφόρμα ηλεκτρονικών πληρωμών για να αγοράζουν και να μοιράζονται υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων. Ένας από αυτούς τους χρήστες εντοπίστηκε στην Ελλάδα.

Τα παραπάνω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, στο πλαίσιο της οποίας προέκυψαν τα στοιχεία του εμπλεκόμενου και εξακριβώθηκε ο τόπος κατοικίας του.

Έρευνα στο σπίτι του

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευή κινητής τηλεφωνίας, κάρτα μνήμης (sim), 4 φορητά μέσα αποθήκευσης και σκληρός δίσκος Η/Υ. Μάλιστα, από την επιτόπια έρευνα που διενεργήθηκε στα κατασχεμένα ψηφιακά πειστήρια, βρέθηκαν σε αυτά πλήθος αρχείων (βίντεο) σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, λόγος για τον οποίο ο 37χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

εισαγγελέαςπορνογραφίαειδήσεις τώρασύλληψηειδήσεις