Ελλάδα|27.09.2024 17:39

Φύλακας είχε κάνει σχολικό κοντέινερ «ερωτική φωλίτσα» με ρούχα, ψυγείο και προσωπικά αντικείμενα - Το γνώριζε ο δήμος

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
gegonota.news
gegonota.news
gegonota.news
gegonota.news
gegonota.news
gegonota.news
gegonota.news
gegonota.news

Σε «ερωτική φωλιά» είχε μετατρέψει σχολικός φύλακας σε μεγάλο συγκρότημα του Βόλου κοντέινερ το οποίο, στο παρελθόν, χρησιμοποιούταν ως αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Μάλιστα εκεί, ο φύλακας δεχόταν και χρήστες ουσιών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του gegonota.news, ο Δήμος Βόλου ήταν ενήμερος για την κατάσταση που επικρατούσε στο σχολείο, του οποίου οι εγκαταστάσεις βρίσκονται σε περιοχή της πόλης που χαρακτηρίζεται ως «κόκκινη ζώνη» - όπου είναι γνωστό, δηλαδή, ότι γίνεται διακίνηση.

Μάλιστα, οι γονείς των μαθητών του σχολείου πρόκειται να θα καταθέσουν στον Εισαγγελέα κάθε συζήτηση που έκαναν με την αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Τοκαλή και τη δημοτική αρχή καθώς έχουν προ πολλού ζητήσει να δοθεί ένα τέλος στην κατάσταση. Σύμφωνα με τις καταγγελίες τους, επί δύο χρόνια οι γονείς απαιτούσαν εξηγήσεις και ζητούσαν από τη δημοτική αρχή λύσεις αλλά δε λάμβαναν καμία απάντηση. Όλο αυτό το διάστημα στο σχολείο συνέβαιναν ν επεισόδια, ξυλοδαρμοί με εξωσχολικούς, καυγάδες μεταξύ των παιδιών. Σε όλα αυτά ο σχολικός φύλακας ήταν «μαγική εικόνα».

«Μια τρισάθλια βρωμερή εικόνα - Δε θέλαμε να έχουν επαφή με αυτό το σκηνικό τα παιδιά μας»

Όπως είπε στο gegonota.news γονιός παιδιού του σχολείου, ο φύλακας «αρνούνταν να δουλέψει και στο κοντέινερ είχε πάντα κλειστά τα παράθυρα. Πώς επιτηρούσε το σχολείο, χωρίς να έχει καμία επαφή, μόνο ο ίδιος το ξέρει. Ήταν εριστικός, προκλητικός και οι συναναστροφές του περίεργες. Έκαναν παρέλαση οι χρήστες από το σχολείο γιατί η γειτονιά είναι η πιάτσα του Βόλου. Δε γνωρίζω εάν είχε κάνει το κοντέινερ γκαρσονιέρα, αλλά σίγουρα οι καταστάσεις που επικρατούσαν και οι παρέες που έφερνε μέσα στο σχολείο, ήταν περιθώριο. Όταν μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων άνοιξαν μια φορά την πόρτα, είδαν μέσα στο κοντέινερ σκουπίδια και ποτά, απίστευτη δυσωδία, αλλά κρεβάτι δεν υπήρχε. Ήταν μια τρισάθλια βρωμερή εικόνα και δε θέλαμε να έχουν επαφή με αυτό το σκηνικό τα παιδιά μας».

Μάλιστα, ο 60χρονος σχολικός φύλακας φέρεται να είχε μετατρέψει σε σπίτι το κοντέινερ αφού εκεί είχε μεταφέρει ρούχα, ψυγείο και προσωπικά αντικείμενα. Η δεύτερη σχολική φύλακας στη βάρδιά της δεν ήθελε να μπαίνει στο κοντέινερ, που υποτίθεται ήταν χώρος για τη δική τους ξεκούραση.

Βόλοςειδήσεις τώρασχολείοφύλακαςκοντέινερ