Ελλάδα|27.09.2024 19:42

Λαύριο: Νέα στοιχεία για την κινηματογραφική ληστεία - Ελλιπή τα μέτρα ασφαλείας της χρηματαποστολής

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Intime news
Intime news
Intime news
Intime news
Intime news
Intime news
Intime news
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News

Η ένοπλη ληστεία σε χρηματαποστολή στο Λαύριο νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης (26/09) θύμιζε σενάριο κινηματογραφικής ταινίας αφού, σύμφωνα με τους μέχρι τώρα υπολογισμούς, οι δράστες κατάφεραν να αρπάξουν πάνω ένα εκατομμύριο ευρώ.

Η ληστεία της χρηματαποστολής έγινε ένα έξω από μεγάλο κατάστημα γνωστής αλυσίδας παιχνιδιών, στις 15.30 μ.μ. περίπου ενώ ακόμα η αστυνομία αναζητά τα ίχνη των δραστών καθώς και το πράσινο ΙΧ με το οποίο κινήθηκαν οι τέσσερις ληστές και τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Το συγκεκριμένο όχημα έχει καταγραφεί σε βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας, το οποίο έχει εντοπίσει η αστυνομία.

 Γνώριζαν για τα ελλιπή μέτρα;

Σύμφωνα με το Mega, ωστόσο, η προσοχή των Αρχών πέφτει πάνω στα ελλιπή μέτρα της χρηματαποστολής. Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, οι κασετίνες μεταφοράς που δίνουν χρώμα και αλλοιώνουν τα χαρτονομίσματα, είναι για να μεταφέρονται από το σούπερ μάρκετ μέσα στο αυτοκίνητο, και μετά κλείνονται σε άλλες ειδικές σακούλες και μεταφέρονται σε τσάντες που εκκρίνουν καπνό.

Κάθε 100.000 ευρώ έπρεπε να μπουν σε κασετίνα, κάτι που δεν έγινε. Επίσης, τα τεθωρακισμένα αυτοκίνητα έπρεπε να είναι θωρακισμένα, με βάση νόμο του 1997, και να ανοίγουν από την πίσω πλευρά και να υπάρχουν ειδικές θωρακίσεις. Όλα τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ότι τίποτα από όλα αυτά δεν υπήρξε. Συνεπώς, στο μικροσκόπιο των Αρχών, πέραν της ταυτοποίησης των δραστών, είναι και το εάν αυτοί είχαν νωρίτερα πληροφορίες για τον τρόπο που γινόταν η χρηματαποστολή.

χρηματαποστολήένοπλη ληστείαΛαύριοληστείαΕλληνική Αστυνομίαειδήσεις τώρα