Ελλάδα|28.09.2024 21:24

Χανιά: Τραγική κατάληξη για τον 60χρονο τουρίστα που αγνοείτο - Εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του

Newsroom

Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε στην περιοχή του Αγίου Αντωνίου, ο 60χρονος Γερμανός τουρίστας από άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Ο 60χρονος, που αγνοείτο στα Χανιά, εντοπίστηκε λίγο μετά τις 20:00.

Από το απόγευμα της Παρασκευής (27/9) είχε στηθεί μεγάλη επιχείρηση της πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ για τον εντοπισμό του Γερμανού περιπατητή, ο οποίος είχε χαθεί ενώ διέσχιζε το μονοπάτι Ε4 από τη Σούγια προς την Τρυπητή. Στις έρευνες συνέδραμε η αστυνομία και το λιμενικό που διεξήγαγε έρευνες από θαλάσσης, μεταδίδει το neakriti.gr.

Το χρονικό

Στο δύσκολο μονοπάτι Ε4 και στο τμήμα από Σούγια προς Τρυπητή, μεταξύ Αγίου Αντωνίου και Καλόγερου, ήταν επικεντρωμένες οι έρευνες των σωστικών συνεργείων, για τον εντοπισμό ενός 60χρονου, ο οποίος χάθηκε χθες (27/9) το απόγευμα. Λίγο μετά τις 17:00 δύο τουρίστριες που ήταν στην ίδια παρέα, ειδοποίησαν το 112 για να καλέσουν σε βοήθεια.

Η παρέα των τουριστών είχε ξεκινήσει από τη Σούγια στις 10 το πρωί με σκοπό να φτάσει στην Τρυπητή. Μετά από πέντε ώρες περπάτημα, με πολλές στάσεις, είχαν διασχίσει τα 2/3 της διαδρομής. Βλέποντας ότι δεν είχαν δυνάμεις να συνεχίσουν, αποφάσισαν να επιστρέψουν και μάλιστα ειδοποίησαν ένα ντόπιο ψαρά για να τους παραλάβει από την Αγία Ρουμέλη.

Στην προσπάθεια του να βρει μονοπάτι που οδηγεί από το Ε4 στη θάλασσα, ο 60χρονος χάθηκε. Στις τηλεφωνικές κλήσεις που έκαναν οι δύο γυναίκες δεν απαντούσε και τότε ειδοποίησαν τις Aρχές.

Χανιά