Ελλάδα|29.09.2024 22:41

Μποφίλιου: Mε ενδιαφέρει πάνω από όλα να μην ντρέπομαι για την πλευρά της ιστορίας με την οποία συντάχθηκα

Newsroom

Την αλληλεγγύη της στις γυναίκες της Γάζας όπου συντελείται η απόλυτη βαρβαρότητα, εξέφρασε η Νατάσσα Μποφίλιου που βρέθηκε στον κήπο του Παντείου Πανεπιστημίου για το 3ο Φεμινιστικό Φεστιβάλ με τίτλο «Καμία δεν είναι ελεύθερη μέχρι να είναι όλες ελεύθερες».

Το φετινό Φεμινιστικό Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στις γυναίκες της Παλαιστίνης και σε κάθε θηλυκότητα που βιώνει την έμφυλη βία καθώς και τα θύματά της και η γνωστή τραγουδίστρια μιλώντας στο MEGA υπογράμμισε: «Eίμαι σήμερα εδώ ως οφείλω να είμαι, ως ένα πρόσωπο που θέλω και θεωρώ υποχρέωση να στηρίξω, ειδικά φέτος που το φεμινιστικό κίνημα ενώνει τη φωνή του με τη φεμινιστική αντίσταση και την αλληλεγγύη στις γυναίκες της Γάζας, και επειδή δυστυχώς τα γεγονότα μας προλαβαίνουν… και τις γυναίκες του Λιβάνου».

Στο ερώτημα αν έχει σκεφτεί ποτέ να σταματήσει να παίρνει θέση, η ίδια απάντησε:

«Δεν το έχω σκεφτεί ποτέ, γιατί δεν θα ήμουν εγώ αν δεν έπαιρνα θέση, αν δεν θεωρούσα τον εαυτό μου πρωτίστως έναν πολίτη με κοινωνική στάση. Με ενδιαφέρει πάνω από όλα, πέραν του να είμαι αγαπητή σε όλους, να κάνω μουσική, με ενδιαφέρει πάνω από όλα να είμαι ένα πρόσωπο που θα ξαπλώνω το βράδυ και δεν θα ντρέπομαι για τον εαυτό μου και για την πλευρά της ιστορίας με την οποία συντάχθηκα».

Και συνέχισε: «Το να υποστηρίζει ένας άνθρωπος πανανθρώπινες αξίες, όπως η ειρήνη, η ισότητα, η αλληλεγγύη, αν αυτό είναι πρόβλημα για κάποιους, δεν με αφορά. Το κυριότερο από όλα και αυτό που με ενδιαφέρει, είναι να είμαι με αυτούς που θέλω να είμαι, στη δική τους τη μεριά».

αλληλεγγύηΝατάσσα ΜποφίλιουειδήσειςγυναίκεςΛωρίδα της Γάζαςειδήσεις τώρα