Ελλάδα|02.10.2024 07:35

Κυψέλη: Αρχίζει η δίκη για τη Φαίη Μπακογιώργου - Στο εδώλιο μητέρα, αδελφή και σπιτονοικοκυρά

Newsroom

Ανοίγει σήμερα (2/10) η αυλαία για την υπόθεση της Φαίης Μπακογιώργου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Το θύμα είχε δεχθεί φρικτά βασανιστήρια από τη μητέρα της, την αδελφή της και τη σπιτονοικοκυρά της, οι οποίες θα καθίσουν στο εδώλιο.

Τον Οκτώβριο του 2021 χάθηκαν τα ίχνη της Φαίης Μπακαγιώργου στην Κυψέλη και εκδόθηκε missing alert. Η νεαρή κοπέλα είχε βρεθεί νεκρή και τυλιγμένη σε κουβέρτα στη μέση του δρόμου στα Πατήσια. Για την υπόθεση διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση μετά από μήνυση του πατέρα της.

Το υλικό που έχει συλλεχθεί και περιλαμβάνεται στη δικογραφία αφορά μεταξύ άλλων την προκαταρκτική πραγματογνωμοσύνη του ιατροδικαστή Σωκράτη Τσαντίρη, που ώθησε την υπόθεση, αλλά και πολλές μαρτυρικές καταθέσεις για τη βαναυσότητα σε βάρος του θύματος, γράφει το dikastiko.gr.

Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν οι τρεις κατηγορούμενες

Ο πατέρας της Φαίης προσπαθούσε να βρει τον δολοφόνο του παιδιού του, ψάχνοντας πληροφορίες για το διαμέρισμα - «κολαστήριο» όπου έμενε, με τον ίδιο να καταγγέλλει ότι η κόρη του είχε πέσει θύμα εκμετάλλευσης και μαστροπείας.

Οι τρεις κατηγορούμενες αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση διά ενέργειας και με παράλειψη, εμπορίας ανθρώπων κατ’ επάγγελμα, διακοπής κύησης σε βαθμό κακουργήματος, επικίνδυνης σωματικής βλάβης αδύναμου ατόμου, απλής σωματική βλάβης κατά συρροή και συνέργειας σε εμπορία ανθρώπων.

Το τελευταίο αδίκημα αφορά στη σπιτονοικοκυρά, καθώς η 23χρονη όταν δολοφονήθηκε κυοφορούσε το τέταρτο παιδί της. Οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη των φερόμενων ως δραστών μετά τη μήνυση του πατέρα της 23χρονης, για την οποία ξεκίνησε προκαταρκτική εξέταση.

δολοφονίαΚυψέληβασανιστήριαειδήσεις τώρα