Ελλάδα|02.10.2024 20:46

Αναγκαστική προσγείωση για πτήση της Aegean στο Ηράκλειο - Τι απαντά η εταιρεία

Newsroom

Προληπτική προσγείωση στο Ηράκλειο πραγματοποίησε την Τετάρτη (02/10) η πτήση Α3 339 της Aegean Airlines, από τα Χανιά προς την Αθήνα.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά νωρίτερα, παρουσιάστηκε τεχνική ένδειξη στο σύστημα προσγείωσης. Ο κυβερνήτης του αεροσκάφους, αν και δεν υπήρξε απειλή για την ασφάλεια, αποφάσισε -σύμφωνα με τις οδηγίες για την ασφάλεια των επιβατών- να προσγειωθεί στο κοντινότερο αεροδρόμιο.

Η ανακοίνωση της Aegean για το περιστατικό

Αργότερα την ίδια ημέρα, η Aegean εξέδωσε ανακοίνωση για την πτήση Χανιά-Αθήνα που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης».

Όπως ανέφερε η εταιρεία στη σχετική ανακοίνωση, στην πτήση Α3 339, από τα Χανιά με προορισμό την Αθήνα με 72 επιβάτες και 4 μέλη πληρώματος, μετά την απογείωση παρουσιάστηκε τεχνική ένδειξη στο σύστημα προσγείωσης και παρόλο που δεν είχε επίπτωση στην ασφάλεια της πτήσης, ο κυβερνήτης του αεροσκάφους, τηρώντας τις σχετικές διαδικασίες της εταιρείας προσγειώθηκε στο κοντινότερο αεροδρόμιο του Ηρακλείου για τον τεχνικό έλεγχο του αεροσκάφους.

Όλοι οι επιβάτες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια και η εταιρεία έχει ήδη μεριμνήσει για νέο αεροσκάφος προκείμενου να μεταβούν στον προορισμό τους.

Aegean Airlinesπτήσηαναγκαστική προσγείωσηαεροπορικές εταιρείεςΧανιάΗράκλειοειδήσεις τώρα