Ελλάδα | 02.10.2024 23:15

Βόλος: Συνελήφθη ο 31χρονος που φέρεται να σκότωσε ένα γατάκι – Τι ισχυρίστηκε στην ασφάλεια

Newsroom

Οι αστυνομικοί του Βόλου αναγνώρισαν αμέσως τον 31χρονο που καταγράφηκε σε βίντεο να σφάζει με μαχαίρι ένα γατάκι στο κέντρο της πόλης.

Οι άνδρες της ασφάλειας δεν προχώρησαν άμεσα στη σύλληψη του φερόμενου δράστη, που είχε βρεθεί ενώπιόν τους και στο παρελθόν για κλοπές και μικροποσότητες ουσιών, σύμφωνα με το gegonota.news. Ο κατηγορούμενος αναγνωρίστηκε από ένα σημάδι που φέρει στο πρόσωπό του και συνελήφθη σήμερα (02/10) μέσα στο σπίτι του. Εκεί βρέθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, και τα ρούχα που φορούσε όταν μαχαίρωσε το άτυχο γατάκι, καθώς και μικροποσότητα χασίς και ένα μαχαίρι.

«Δεν έχω κάνει όσα με κατηγορούν»

Ο φερόμενος δράστης την Πέμπτη (03/10) αναμένεται να οδηγηθεί στο Αυτόφωρο για τα ναρκωτικά και το μαχαίρι. Λόγω της αργίας της Δικαιοσύνης αναμένεται να αποφασιστεί η κράτησή του με συνοπτικές διαδικασίες, προκειμένου να παραπεμφθεί στον Ανακριτή την Παρασκευή. Η κατηγορία αναμένεται να είναι κακουργηματικού βαθμού. Ο 31χρονος κρατείται στην Ασφάλεια. Το μόνο που είπε στους αστυνομικούς ήταν πως, «δεν έχω κάνει όσα με κατηγορεί ο Ευαγγελάτος. Είμαι ένοχος μόνο για τα στοιχεία που βρήκατε»- εννοώντας το μαχαίρι και τα ναρκωτικά. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, «είναι στα χαμένα». Οι αστυνομικοί της ασφάλειας εκτιμούν ότι πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που μαχαίρωσε, πριν από μερικές μέρες, και ένα σκυλάκι στην οδό Σπυρίδη του Βόλου, ωστόσο από το αποτρόπαιο αυτό σκηνικό δεν υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό.

Τουλάχιστον αυτός είναι ο επίσημος ισχυρισμός ενώ στην περίπτωση του μαχαιρώματος της γάτας υπήρχε βίντεο στα χέρια της αστυνομίας και ακολούθησε διαρροή του συγκεκριμένου υλικού που της παραδόθηκε, σε ΜΜΕ. Για την περίπτωση της δολοφονίας σκύλου στην οδό Σπυρίδη και εφόσον δεν έχει βρεθεί βιντεοληπτικό υλικό, θα πρέπει να καταθέσουν εναντίον του μάρτυρες. Στα χέρια της αστυνομίας, πάντως, έχουν κατατεθεί επίσημα καταγγελίες για πέντε ακόμη περιστατικά με χτυπημένα ζώα (συγκεκριμένα, γάτες) από μαχαίρι.

μαχαίρισκύλοςειδήσεις τώραΒόλοςγάτασύλληψηκακοποίηση ζώωναστυνομία