Ελλάδα|03.10.2024 15:27

Μέση Ανατολή: Σε αυξημένη ετοιμότητα ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική - Φόβοι για επιθέσεις

Newsroom

Καθώς φλέγεται η Μέση Ανατολή, οι αναβαθμισμένες αρχές στην Ελλάδα ανέβασαν από χτες, Τετάρτη το επίπεδο ασφαλείας με έμφαση πιθανούς στόχους και πρόσωπα που βρίσκονται στη χώρα μας. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για τον OPEN, οι Αρχές Ασφαλείας έχουν χαρτογραφήσει συγκεκριμένα πρόσωπα που βρίσκονται στην Ελλάδα και συνδέσμους, οι οποίοι βρίσκονται υπό διακριτική παρακολούθηση.

Σε ποιους στόχους έχει ανέβει ο κίνδυνος ασφαλείας – Φόβοι για «μοναχικούς λύκους»

Δεν είναι μόνο οι πρεσβείες, οι επιχειρήσεις και τα κτίρια αμερικανικών και ισραηλινών συμφερόντων, αλλά υπάρχουν πολλά σημεία συγκέντρωσης ατόμων όπως εμπορικά κέντρα και μεγάλες αγορές, όπου έχει ανέβει ο βαθμός ασφαλείας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Επίσης, η Ελλάδα προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο «μοναχικών λύκων» και λαμβάνει αντίστοιχα μέτρα, με την ΕΥΠ και την Αντιτρομοκρατική να θέλουν να γνωρίζουν ανά πάσα ώρα και στιγμή τι συμβαίνει.

Στο επίκεντρο επικοινωνίες ατόμων που είναι σε κέντρα κράτησης

Από που έχει σημασία για τις υπηρεσίες είναι επίσης να έχουν πληροφορίες και από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, ενώ γίνονται φύλλο και φτερό επικοινωνίες ατόμων στα social media που βρίσκονται σε κέντρα κράτησης στη χώρα και οι οποίοι όλο αυτό το διάστημα επικοινωνούν με τον Λίβανο, το Ισραήλ αλλά και την Παλαιστίνη.

επίθεσηΙσραήλΤεχεράνηΕλληνική ΑστυνομίαΕΥΠπύραυλοιΛίβανοςαντιτρομοκρατικήΙράνειδήσεις τώρα