Ελλάδα|04.10.2024 12:26

Λίβανος: Καρέ-καρέ ο απεγκλωβισμός Ελλαδιτών και Κυπρίων - Φωτογραφίες από το C-130

Newsroom

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (3/10) από την Πολεμική Αεροπορία η αποστολή για τον επαναπατρισμό Ελλαδιτών και Κυπρίων από τον Λίβανο που βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση με το Ισραήλ.

Συγκεκριμένα, ένα C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Βηρυτού, όπου παρέμεινε για περίπου μία ώρα. Από εκεί αναχώρησε με προορισμό αρχικά τη Λάρνακα της Κύπρου και στη συνέχεια την Αθήνα.

Το στρατιωτικό αεροπλάνο παρέλαβε 38 υπηκόους της Κυπριακής Δημοκρατίας και 22 υπηκόους της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ

«Την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία επιχείρηση απεγκλωβισμού 60 πολιτών από το αεροδρόμιο της Βηρυτού στον Λίβανο.

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, σε συνεργασία και συντονισμό με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, συνέβαλαν στην προσπάθεια για την ασφαλή επάνοδο 38 υπηκόων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Κύπρο και 22 της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Την όλη επιχείρηση παρακολούθησαν σε πραγματικό χρόνο στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΘΚΕΠΙΧ) ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Δένδιας με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτριο Χούπη. Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή μεταγωγικού αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) με το αντίστοιχο προσωπικό καθώς και προσωπικού της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ)».

επαναπατρισμόςΜέση ΑνατολήΈλληνεςΚύπροςC-130Πολεμική Αεροπορίαειδήσειςειδήσεις τώρα