Ελλάδα|04.10.2024 16:40

Ενοχλημένη η οικογένεια του Ιωνά με τις αντιδράσεις της Παλαιστινιακής Παροικίας: «Πήγε στρατό στο Ισραήλ επειδή γεννήθηκε εκεί»

Newsroom

Την ενόχλησή της για την ανάρτηση της Παλαιστινιακής Παροικίας στην Ελλάδα η οποία έκανε λόγο πως ο αδικοχαμένος Ιωνάς Καρούσης που σκοτώθηκε στην τρομοκρατική επίθεση του Τελ Αβίβ, δεν ήταν «αθώος πολίτης που επισκέπτονταν το Ισραήλ» απάντησε η οικογένεια του 26χρονου.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο OPEN η οικογένεια του, ο 26χρονος είχε ζητήσει να μην ενταχθεί σε κάποια μάχιμη μονάδα, αλλά ως διοικητικός σε γραφείο του στην Ιερουσαλήμ, όπως και έγινε. Παράλληλα τονίζει πως πέρσι και φέτος, όταν τον επιστράτευσαν, εκείνος αρνήθηκε να πάει. «Δεν πήγε στο Ισραήλ για να πεθάνει, τον εκτέλεσαν οι τρομοκράτες. Η οικογένεια του αδερφού μου είναι ειρηνιστές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αδερφός του.

«Ο Ιωνάς γεννήθηκε εκεί και γι' αυτό πήγε στον στρατό.

Η οικογένεια του Ιωνά Καρούση μέσω του θείου, Γιώργου Καρούση ανέφερε συγκεκριμένα: «Ο Ιωνάς γεννήθηκε εκεί και για αυτό πήγε εκεί στρατό. Δεν είναι αληθές και μάλιστα πιστεύω ότι σκόπιμα έχει γραφτεί κατά αυτόν τον τρόπο, ότι πήγε για να πεθάνει στο Ισραήλ. Δεν πέθανε εκεί. Τον εκτέλεσαν στο Ισραήλ. Αυτό θα πρέπει να το λάβει υπόψη της η όποια παλαιστινιακή κοινότητα λέει αυτά που λέει. Γιατί αφήνει να εννοηθεί ότι αυτή η ενέργεια επικροτείται από την παλαιστινιακή κοινότητα». Και συνεχίζει ο κ. Καρούσης: «Ο πατέρας του Ιωνά έχει βοηθήσει δεκάδες Παλαιστίνιους και οι βασικοί βοηθοί του στο Ισραηλινό πανεπιστήμιο είναι Παλαιστίνιοι και είχε το θάρρος μέσα στο πανεπιστήμιο και στο ισραηλινό νοσοκομείο να βάλει Παλαιστίνιους γιατρούς και να τους βοηθήσει και να τους προωθήσει».

 «Ο γιος μου ήταν υπέρ της ειρήνης»

Το Σάββατο (5/10) φίλοι και συγγενείς θα πουν το τελευταίο αντίο στον άτυχο νέο ενώ ο πατέρας του Ιωνά, καθηγητής νευρολογίας στο πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, Δημήτρης Καρούσης συγκλονίζει με τις δηλώσεις του στο OPEN.

«Ο Ιωνάς πάντα πίστευε ότι στον δρόμο της ειρήνης και της αγάπης, ακόμα και για τους εχθρούς. Πίστευε πολύ στο ιδεολογικό μήνυμα του Χριστού, πίστευε ότι αυτό είναι που μπορεί να φέρει κοντά όλους τους ανθρώπους. Αυτή η αγάπη και αυτή η πίστη. Δυστυχώς θυσιάστηκε σαν μάρτυρας  αυτής της ιδεολογίας» ανέφερε αρχικά.

Και συνεχίσει ο κ. Καρούσης: «Είμαστε εδώ με όλους τους φίλους του, από μικρή ηλικία. Είναι όλοι συντετριμμένοι και τον αγαπούσανε πολύ. Ήταν ένας άνθρωπος που δεν είχε ένα εκατοστό κακό μέσα του για κανέναν. Αντανακλούσε παντού αγάπη, θέρμη και φως. Κι αυτόν βρήκαν να χτυπήσουν τα καθάρματα αυτά.

Η αγάπη του για τον ΠΑΟΚ

Ο Ιωνάς ήταν βαθιά συνδεδεμένος με τη Θεσσαλονίκη και είχε τεράστια αγάπη για τον ΠΑΟΚ. Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία με την τελευταία τούρτα γενεθλίων του στα χρώματα του Δικέφαλου του Βορρά. «Του άρεσε πολύ ο αθλητισμός. Αγαπούσε πολύ το μπάσκετ και τον ΠΑΟΚ» τόνισε στο OPEN ο νονός του, Νίκος Γρηγοριάδης.

«Ήλπιζα πως η αφορμή για να πάω στο Ισραήλ να τον δω θα ήταν κάτι πιο χαρούμενο. Η αποφοίτηση του από το πανεπιστήμιο; Ο γάμος του; Δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό κανενός αυτό το τραγικό συμβάν» πρόσθεσε σχετικά.

ΠΑΟΚΘεσσαλονίκηειδήσειςΙσραήλΤελ Αβίβειδήσεις τώρα