Ελλάδα|05.10.2024 15:57

Παλαιστινιακή Παροικία: Αποσύρει την ανάρτηση για τον Ιωνά Καρούση

Newsroom

Αποσύρει η παλαιστινιακή παροικία της Ελλάδας την προηγούμενη ανάρτησή της η οποία αφορούσε τον 26χρονο Ιωνά Καρούση, που σκοτώθηκε σε τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ. Όπως αναφέρει «η ενέργεια έγινε σε ανταπόκριση των εκκλήσεων και των εξηγήσεων που δόθηκαν από το περιβάλλον του θύματος».

Ενώ τονίζει: «Εμείς στην παλαιστινιακή κοινότητα, γνωρίζοντας πολύ καλά τον πόνο της ανθρώπινης απώλειας, μοιραζόμαστε τον πόνο και το πένθος των οικογενειών των αθώων θυμάτων, παρά το γεγονός ότι τα ΜΜΕ το εκμεταλλεύονται προκειμένου να δυσφημίσουν το σύνολο του Παλαιστινιακού λαού και τον αγώνα του»

Σημειώνεται ότι η  ανάρτηση είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις επειδή υποστήριζε ότι ο Ιωνάς ήταν μέλος του ισραηλινού στρατού. 

Η ανακοίνωση

Η Παλαιστινιακή Παροικία στην Ελλάδα ανακοινώνει ότι αποσύρει την ανάρτηση από τη σελίδα της που αφορούσε το θάνατο του Έλληνα πολίτη στη Γιάφα.

Αυτή η ενέργεια έγινε σε ανταπόκριση των εκκλήσεων και των εξηγήσεων που δόθηκαν από το περιβάλλον του θύματος.
Η αρνητική αντίδραση μερικών ΜΜΕ στην Παλαιστινιακή Κοινότητα, από έναν εξαιρετικά ελάχιστο αριθμό σιωνιστικών και εχθρικών φωνών στην Ελλάδα, δεν εκφράζει με κανέναν τρόπο τη θέση του ελληνικού λαού που υποστηρίζει πάντα τα εθνικά δικαιώματα των Παλαιστινίων και υποστηρίζει τον αγώνα τους για ελευθερία και εκδίωξη της κατοχής.

Διαβεβαιώνουμε αυτές τις φάλτσες φωνές ότι δεν θα μας εμποδίσουν να υψώσουμε τη φωνή μας ενάντια στην κατοχή.

Εμείς στην παλαιστινιακή κοινότητα, γνωρίζοντας πολύ καλά τον πόνο της ανθρώπινης απώλειας, μοιραζόμαστε τον πόνο και το πένθος των οικογενειών των αθώων θυμάτων, παρά το γεγονός ότι τα ΜΜΕ το εκμεταλλεύονται προκειμένου να δυσφημίσουν το σύνολο του Παλαιστινιακού λαού και τον αγώνα του.

Πάντα καλούμε για άμεση κατάπαυση του πυρός ώστε να σταματήσει η αιματοχυσία! Δώστε μια ευκαιρία στην ειρήνη, δώστε στους λαούς την ευκαιρία να ζήσουν ειρηνικά. Σταματήστε τον πόλεμο, άρση του αποκλεισμού, να μπει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, να αρχίσει η ανοικοδόμηση της περιοχής.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας για την απώλεια των ψυχών όλων των αθώων ανθρώπων.

 

Τελ ΑβίβΠαλαιστίνηΙσραήλτρομοκρατική επίθεσηειδήσεις τώρα