Ελλάδα|06.10.2024 10:42

Αποκαλύφθηκε κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων στη Βοιωτία: Στοίβαζαν μετανάστες που είχαν ανάγκη να εργαστούν σε μαντρί - Τι κατασχέθηκε

Γιάννης Ζιάκας

Τους εκμεταλλεύονταν για εργασία στα χωράφια και τους στοίβαζαν για να κοιμούνται σε μαντρί. Στην σύλληψη δύο Πακιστανών και ενός Αιγυπτίου προχώρησαν οι Αρχές, οι οποίοι είχαν στοιβάξει 11 ανθρώπους για να κοιμούνται σε μαντρί στην Βοιωτία ώστε να δουλεύουν σε χωράφια της περιοχής για ένα κομμάτι ψωμί.

Πώς δρούσαν οι εμπλεκόμενοι

Οι φερόμενοι ως δράστες, που κατηγορούνται για εμπορία ανθρώπων, στρατολογούσαν πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν καταφέρει να έρθουν στην Ελλάδα, εκμεταλλεύονταν την ανάγκη των ανθρώπων αυτών για εργασία, τους εξαπατούσαν και τους εξανάγκαζαν με αυτό τον τρόπο να εργάζονται σε αγροτεμάχια στην περιοχή της Θήβας.

Οι δράστες, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έμεναν και αυτοί στο παλιό μαντρί. Κατά την έφοδο των αστυνομικών, μέσα στο ποιμνιοστάσιο εντοπίστηκαν πέντε Αιγύπτιοι, τρεις Σουδανοί, ένας Πακιστανός, ένας Σύριος και ένας Νεπαλέζος. Ανάμεσα τους δύο ανήλικοι από την Αίγυπτο που και αυτοί δούλευαν στα χωράφια και το βράδυ έμεναν στο παλιό μαντρί.

Μάλιστα, για τους δύο ενηλίκους, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε δηλωθεί η εξαφάνιση τους στο Ωραιόκαστρο και τέθηκαν σε προστατευτική φύλαξη έως ότου να οριστεί επίτροπός και να παραδοθούν σε δομή φιλοξενίας.

Τα θύματα του κυκλώματος εξετάστηκαν παρουσία ψυχολόγων ενώ, κατά την διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μια αυτοσχέδια συσκευασία, περιέχουσα ακατέργαστη κάνναβη, το χρηματικό ποσό των 1.490 ευρώ και τρία κινητά τηλέφωνα.

σύλληψηεμπορία ανθρώπωνειδήσεις τώρα