Ελλάδα|08.10.2024 09:30

Πατέρας 14χρονης: Ένα μικρό Λας Βέγκας η Γλυφάδα - Τα παιδιά βρίσκουν παράνομα προϊόντα

Newsroom

Νωπά είναι τα τραύματα της 14χρονης από την Γλυφάδα που έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού, από ομάδα ανηλίκων, με τον πατέρα της να αναφέρει πως το κορίτσι προσπαθεί να ενταχθεί και πάλι στο σχολικό της περιβάλλον, ενώ για την περιοχή λέει πως έχει μετατραπεί σε «μικρό Λας Βέγκας». 

«Θέλει να συνεχίσει τη ζωούλα της»

«Με τις όποιες δυσκολίες προσπαθεί να ενταχθεί στο σχολικό της περιβάλλον, στα μαθήματά της, στις δραστηριότητές της», αναφέρει στην ΕΡΤ  ο πατέρας της 14χρονης, ενώ για την πρώτη ημέρα του κοριτσιού στο σχολείο, μετά το σοκαριστικό περιστατικό είπε πως οι συμμαθητές της την αγκάλιασαν. «Ελπίζουμε να συνεχίσουν οι ημέρες ήρεμα για να ηρεμήσει η ψυχούλα της» σημείωσε και πρόσθεσε ότι αυτά που έζησε δεν μπορεί να τα αφήσει πίσω, καθώς είναι οι εξελίξεις τέτοιες που θα τα συζητάει. «Είναι όμως ένα νέο παιδί, έχει τη ζωντάνια της και θέλει να συνεχίσει τη ζωούλα της», τονίζει.

Σε άλλο σχολείο οι δράστες

Αναφερόμενος στα social media, έκανε λόγο για εθισμό. Δήλωσε πάντως ότι ως πρόσωπο που έχει πάρει δημοσιότητα αναγκάζεται να βλέπει μηνύματα που την αφορούν. «Ήταν ένα δυνατό χτύπημα για όλους μας, έχουμε αποσυντονιστεί και έχουμε χάσει τον βηματισμό μας. Και για μας τους γονείς ήταν δύσκολο γιατί έπρεπε να βρούμε την ψυχραιμία που δεν ξέρουμε πού τη βρίσκαμε», λέει.

Παράλληλα, αναφέρει πως τα παιδιά που συμμετείχαν στην επίθεση, την οποία διοργάνωσαν μέσα από κλειστή ομάδα στα social media, δεν είναι στο ίδιο σχολικό περιβάλλον

«Ένα μικρό Λας Βέγκας η Γλυφάδα - Χρειάζεται προσοχή» 

Ακόμη, χαρακτήρισε τη Γλυφάδα «ένα μικρό Λας Βέγκας». «Στη Γλυφάδα μπορεί να βρει το κάθε παιδί κάθε υπηρεσία και προϊόν νόμιμο ή παράνομο. Θέλει πάρα πολύ προσοχή», τονίζει. 

«Αυτό που έχω να πω είναι ότι όταν εμείς οι γονείς βλέπουμε κάποιες αντιδράσεις και συμπεριφορές των παιδιών οι οποίες είναι λίγο ακραίες, λίγο επιθετικές μέσα στο σπίτι, θα πρέπει να σκεφτόμαστε ότι το παιδί μπορεί αυτή τη συμπεριφορά να τη βγάλει και προς τα έξω. Αυτό θα πρέπει να σκεφτούμε, γιατί δεν είναι μόνο τα θύματα. Όλη αυτή η κατάσταση του εκφοβισμού έχει κάποιους θύτες» σημείωσε.

«Χρειάζεται προσοχή και από τους γονείς»

«Θα πρέπει λοιπόν και όλοι οι γονείς να σκεφτούμε ότι αυτή η δύσκολη εφηβεία που λέμε και όλη αυτή η δύσκολη κατάσταση με τα social media και όλη αυτή η υποκουλτούρα που βλέπουν τα παιδιά μέσω του TikTok, είτε αφορά την τραπ, είτε αφορά τη βία από τα γενικότερα πράγματα, όλα αυτά που τα παιδιά βλέπουν με τα παιχνίδια, είτε τα βίντεο κτλ, καμιά φορά αυτή η επιθετικότητα, η περίεργη συμπεριφορά που έχουν τα παιδιά μπορεί να τους προκαλεί μια συμπεριφορά τέτοια επιθετική προς τους άλλους συνομηλίκους τους. Οπότε θα πρέπει όλοι οι γονείς να είμαστε προσεκτικοί, όχι μόνο μην τυχόν πέσουν τα παιδιά μας θύματα, αλλά μην τυχόν τα παιδιά μας συμπεριφερθούν και εκείνα ως θύτες. Οπότε θα πρέπει όλοι οι γονείς πρωτίστως να είμαστε πολύ προσεκτικοί» κατέληξε.

Τέλος, ερωτώμενος για το τι θέλει η 14χρονη να γίνει όταν μεγαλώσει, ο πατέρας απαντά: «Θέλει να γίνει ευτυχισμένη».

ειδήσεις τώραανήλικοιΓλυφάδαξυλοδαρμόςεπίθεση