Ελλάδα|08.10.2024 17:58

Κέρκυρα: «Η μητέρα μου έφερνε άνδρες, με βίαζαν για 50-100 ευρώ» - Συγκλονίζει 27χρονη που για 3 χρόνια ζούσε έναν εφιάλτη

Newsroom

Η Σπυριδούλα σήμερα είναι 27 ετών και, πλέον, μπορεί να μιλήσει για το παρελθόν της και τα όσα φρικτά ισχυρίζεται ότι έζησε όταν ήταν 12 ετών και για τρία χρόνια, στην Κέρκυρα.

Όπως η ίδια περιγράφει, από την ηλικία των 12 ετών και έως τα 15 της η μητέρα της την εξωθούσε στην πορνεία.

«Η μητέρα μου έφερνε άνδρες στο σπίτι, με βίαζαν για 50-100 ευρώ»

«Όταν ήμουν 12 χρονών η μητέρα μου έφερνε άνδρες στο σπίτι, με βίαζαν για 50-100 ευρώ. Όταν δεν ήθελα με πότιζαν ούζο και με χτύπαγε. Γινόταν καθημερινά στο σπίτι. Ήξερε αυτή δηλαδή τους συγκεκριμένους άνδρες, ήταν γνωστοί, τους ήξερε και τους έφερνε στο σπίτι. Τους έπειθε αυτή δηλαδή, να έρθουν σε συνεύρεση μαζί μου για 50 ή 100 ευρώ. Αυτή έπαιρνε τα χρήματα», είπε.

Η μητέρα της θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Όσα κατέθεσε η Σπυριδούλα, ήταν τόσο ανατριχιαστικά, που οδήγησαν την υπόθεση στα δικαστήρια.

Την έσωσαν οι γείτονες

Η Σπυριδούλα περιέγραψε στους αστυνομικούς τον εφιάλτη που έζησε ως παιδί, με μια μητέρα που αδιαφορούσε και έναν πατέρα που δεν μπορούσε να κάνει κάτι, χτυπημένος από τον καρκίνο. Τον έχασε όταν ήταν 8 ετών.

Η καταγγέλλουσα, ζούσε υπό το καθεστώς ανέχειας και παραμέλησης. Εγκατέλειψε το σχολείο έχοντας φοιτήσει μόνο στο δημοτικό και αντιμετώπιζε προβλήματα υστέρησης στην ψυχοσυναισθηματική της ανάπτυξη. Δεν έλαβε την απαιτούμενη φροντίδα, όπως θα έπρεπε, από το στενό της οικογενειακό της περιβάλλον, ενώ οι γονείς της αρνήθηκαν την όποια βοήθεια από αρμόδιες υπηρεσίες που τους προσφέρθηκε.

Όπως αναφέρει η ίδια, την έσωσαν οι γείτονες που έκαναν καταγγελία και το παιδί απομακρύνθηκε από τη μητέρα.

«Μέχρι τα 15 μου χρόνια γιατί μετά με πήρανε γιατί έγινε καταγγελία στο Χαμόγελο του Παιδιού και με πήγανε σε ίδρυμα. Το κατήγγειλαν οι γείτονες πάνω από την πολυκατοικία. Έβλεπαν ότι γίνονταν αυτά και έκαναν καταγγελία. Αντί να παίζω με τις κούκλες μου η μητέρα μου έφερνε άντρες στο σπίτι… Και πονάω. Μόνο και μόνο που βίωσα αυτά που βίασα, πονάω. Δηλαδή, δεν μπορώ να κοιμηθώ, φοβάμαι», λέει.

«Αρνούμαι τα πάντα», λέει η μητέρα της

Η μητέρα της, ποτέ δεν παραδέχτηκε τους ισχυρισμούς της κόρης της. Αντίθετα, ισχυρίζεται ότι είναι όλα ψέματα.

«Αρνούμαι τα πάντα. Τίποτα από όλα αυτά δεν είναι αλήθεια. Οι άνδρες που μας επισκέπτονταν ήταν φίλοι του συντρόφου μου και πατέρα της κόρης μας και έρχονταν για τον πείσουν να πάρει τα φάρμακά του, γιατί ήταν καρκινοπαθής και δεν τα δεχόταν από εμένα. Το παιδί μου έκανε αυτές τις καταγγελίες ως αντίδραση στο πρόσωπό μου για τον εν τέλει θάνατο του πατέρα της», ισχυρίζεται η κατηγορούμενη.

Η Σπυριδούλα πέρασε άσχημα. Υπήρξε άστεγη, πέρασε από ορφανοτροφεία. Πήγαινε όπου την πήγαιναν.

«Είμαι άστεγη. Με πήραν από εδώ, από το ορφανοτροφείο και με πήγαν στην Αθήνα. Πήγα στο δημοτικό. Πήγα και το εγκατέλειψα. Με πίεσε η μητέρα μου να το εγκαταλείψω. Όταν με κάλεσε ο Ανακριτής αναγκάστηκα να πω ότι δεν έγινε γιατί με απείλησε (σ.σ. η μητέρα μου) ότι θα με σκοτώσει», είπε.

Παρά το ότι κάποια στιγμή η Σπυριδούλα τα πήρε όλα πίσω, υπό τις απειλές της μητέρας της, οι ανακριτικές Αρχές, δεν πείστηκαν και θεώρησαν ότι οι αρχικές της καταθέσεις ήταν εκείνες που περιέγραφαν τη φρίκη που είχε ζήσει αυτή η γυναίκα σήμερα, όταν ήταν παιδί. Το αποτέλεσμα ήταν να ασκηθεί κακουργηματική δίωξη σε βάρος της μητέρας της.

κακοποίησησεξουαλική κακοποίησηκακοποίηση παιδιώνβιασμόςειδήσεις τώραΚέρκυρα