Ηλεία: Καταδικάστηκε για βιασμό 14χρονης ο δολοφόνος της 11χρονης Βασιλικής από τη Μυρτιά
NewsroomΤο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών επικύρωσε την πρωτόδικη απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ζακύνθου σε βάρος του 38χρονου καθ΄ ομολογία δολοφόνου της 11χρονης Βασιλικής από τη Μυρτιά τον περασμένο Ιούνιο, για άλλη υπόθεση που είχε προηγηθεί και αφορούσε σε βιασμό 14χρονης.
Ο 38χρονος είχε καταδικαστεί από το ΜΟΔ Ζακύνθου το 2020 σε εννεαετή κάθειρξη για βιασμό και αποπλάνηση ανηλίκου, πλην όμως η ποινή του είχε ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την έφεση. Στο διάστημα αυτό όμως, ο καταδικασθείς που στο μεταξύ κυκλοφορούσε ελεύθερος, διέπραξε ξανά σε βάρος ανήλικης το πλέον σοβαρό ποινικό αδίκημα, αυτό της δολοφονίας.
Οι Δικαστές του Μικτού Εφετείου Πατρών τον έκριναν ένοχο για το αδίκημα του βιασμού ανηλίκου και της ασέλγειας, αμφότερα σε βάρος ατόμου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη. Η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν οκτώ χρόνια κάθειρξη για το βιασμό και δύο χρόνια για την ασέλγεια, ενώ αθροιστικά καταδικάστηκε σε εννέα έτη κάθειρξης.
- Οι αγρότες άνοιξαν τις σήραγγες των Τεμπών - Απέτισαν φόρο τιμής στο σημείο της τραγωδίας
- Ιστορική συνάντηση Μητσοτάκη-Αμπάς στη Ραμάλα: «Σταθερά υπέρ της λύσης των δύο κρατών η Ελλάδα»
- Σπαρακτική επιστολή εκπαιδευτικού: «Ο εισαγγελέας σε έστειλε να περάσεις Χριστούγεννα στο νοσοκομείο - Είναι ντροπή»
- Σε αμόκ πελάτισσα γυμναστηρίου στις ΗΠΑ: Χτυπούσε και κυνηγούσε υπάλληλο που της έλεγε να κάνει ησυχία