Ελλάδα|12.10.2024 08:56

Διάσωση 34 μεταναστών νότια της Κρήτης - Ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά

Newsroom

Συνολικά 34 μετανάστες αποβιβάστηκαν στα νότια της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου αργά το βράδυ της Παρασκευής (11/10), έπειτα από επιχείρηση του Λιμενικού.

Συγκεκριμένα, κατ' όπιν επιχείρησης του Λ/Σ Καλών Λιμένων διασώθηκαν με βοήθεια ιδιωτικού μέσου περί τα 15 ν.μ. απόσταση από το λιμένα. Πρόκειται για 29 άτομα από την Συρία, εκ των οποίων 12 άντρες, 10 γυναίκες και 6 παιδιά, 3 άτομα από το Σουδάν εκ των οποίων 2 άντρες και 1 γυναίκα και τρεις άνδρες από την Αίγυπτο.

Μια έγκυος γυναίκα έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο με ενοχλήσεις, ενώ οι υπόλοιποι, ανάμεσα τους και δύο μωρά, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο Ηράκλειο, όπου έφτασαν γύρω στα μεσάνυχτα.

Στην Κρήτη ο Παναγιωτόπουλος

Την ίδια στιγμή, το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου εξετάζει την διερεύνηση και θέσπιση ειδικού πλαισίου για την δυνατότητα προσωρινής παραμονής στην Κρήτη, προκειμένου να εργαστούν οι παράνομοι μετανάστες. Το θέμα της αύξηση των ροών μεταναστών στην Κρήτη συζητήθηκε στο πλαίσιο της συνάντησης εργασίας της Γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Μαρία Κοζυρακη με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νικόλαο Παναγιωτόπουλο στην Αθήνα.

Κρήτημετανάστεςειδήσεις τώραειδήσειςΛιμενικό Σώμα