Ελλάδα|12.10.2024 14:53

Τήλος: Μήνυση κατά της δημάρχου για το επεισόδιο κατά την αποβίβαση μεταναστών - Είχε καταγγείλει πως γυναίκα είπε «να τους πετάξουν στη θάλασσα»

Newsroom

Μήνυση κατά της δημάρχου Τήλου Μαρίας Καμμά κατέθεσε κάτοικος της Ρόδου, ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών, μετά το περιστατικό που έγινε τον Σεπτεμβρίου στο λιμάνι του νησιού, κατά την άφιξη 106 μεταναστών που είχε σώσει το Λιμενικό.

Η δήμαρχος της Τήλου κατήγγειλε ότι μια γυναίκα ζήτησε σχετικά με τους μετανάστες που μόλις είχαν φτάσει στο λιμάνι «να τους πετάξουν στη θάλασσα» και άρχισε να τραβάει βίντεο.

Την θέση της για το θέμα έδωσε η γυναίκα με ανάρτησή της στο facebook, καθώς και η ίδια τραβούσε βίντεο και διαψεύδει τα όσα της καταλογίζουν.

 

Ζητά την ποινική δίωξη της δημάρχου 

Όπως αναφέρει η dimokratiki.gr, η γυναίκα, με τη μήνυσή της, ζήτησε την ποινική δίωξη και τιμωρία της δημάρχου για το αδίκημα της εξύβρισης, της ηθικής αυτουργίας σε εξύβριση, της συκοφαντικής δυσφήμησης, της ηθικής αυτουργίας σε συκοφαντική δυσφήμηση, της παραβίασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, της ηθικής αυτουργίας στην παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, της απειλής, του αδικήματος της δημόσιας υποκίνησης μίσους, καθώς και για οποιοδήποτε άλλο αδίκημα κρίνει η Εισαγγελική αρχή ότι έχει τελεστεί και για κάθε άλλο υπαίτιο πρόσωπο, όπως και για τα πρόσωπα που συνέπραξαν και συμμετείχαν στις ως άνω πράξεις.

Σε video που είχε δημοσιοποιήσει η μηνύτρια φέρεται να ακούγεται η δήμαρχος να μονολογεί «άντε μη σου δώσω μια και πας στη θάλασσα», απευθυνόμενη στην ίδια. 

Η γυναίκα υποστηρίζει επίσης πως η δήμαρχος του νησιού και ξεκίνησε παράνομη βιντεοσκόπησή της και προκάλεσε με μονόλογο της απέδωσε λόγια που δεν είχε πει ποτέ και στη συνέχεια διέρρευσε το βίντεο. 

Τήλοςειδήσεις τώραμήνυσημετανάστεςδήμαρχος