Ελλάδα|14.10.2024 15:44

Πολυδένδρι: Στο ethnos.gr ο πατέρας του Κωνσταντίνου που τον παρέσυρε 27χρονος με το αυτοκίνητό του

Κώστας Ασημακόπουλος

Τις δύσκολες ώρες που πέρασαν τα δύο του παιδιά έξω από γνωστό κέντρο εστίασης στον παράδρομο της Εθνικής οδού στο Πολυδένδρι όταν τους εμβόλισε με το αυτοκίνητο του ένας 27χρονος το βράδυ της περασμένης Τρίτης 8 Οκτωβρίου περιγράφει στο ethnos.gr ο πατέρας τους, Γιώργος Γιώτας, κάτοικος Αυλώνα.

Ο γιος του Κωνσταντίνος νοσηλεύεται στο ΚΑΤ με συντριπτικό κάταγμα στην κνήμη και όπως λέει ζει από θαύμα καθώς οι ρόδες του αυτοκινήτου του 27χρονου που τους εμβόλισε πέρασαν δίπλα από το κεφάλι του όταν του πάτησε το πόδι και έπεσε κάτω.

Όπως υποστηρίζει ο πατέρας ο δράστης μετά το επεισόδιο έβγαλε εισιτήριο για να φύγει στην Κύπρο το πρωί του Σαββάτου αλλά λίγες ώρες νωρίτερα συνελήφθη από τους άνδρες του τμήματος Ασφαλείας Καλάμου μετά από καταδίωξη στο πατρικό του σπίτι στον Μαραθώνα κι αφού προηγουμένως είχε προσπαθήσει να βρει καταφύγιο σε διάφορα σημεία.

«Να εμφανιστεί η δεύτερη κοπέλα»

Ο πατέρας κάνει επίσης έκκληση να εμφανιστεί και η δεύτερη κοπέλα που ήταν στο αυτοκίνητο μαζί με τον 27χρονο δράστη. Η άλλη κοπέλα εμφανίστηκε αμέσως μετά το συμβάν, ζήτησε συγγνώμη και φέρεται να έχει ζητήσει από τον δράστη να φύγουν αλλά δεν την άκουσε.

«Μου λέει η κόρη μου τρέχα χτύπησαν τον Κωνσταντίνο»

«Με πήρε η κόρη μου τηλέφωνο και σοκαρισμένη μου φώναζε "μπαμπά χτύπησαν τον Κωνσταντίνο έλα γρήγορα. Τρελάθηκα... Μένουμε στον Αυλώνα. Έφυγα γρήγορα και έτρεξα στο σημείο που έγινε το συμβάν στο Πολυδένδρι. Είχαν έρθει ασθενοφόρα, αστυνομίες. Πήγαμε αμέσως το γιο μου στο ΚΑΤ. Είχε χτυπημένο το πόδι του και μώλωπες παντού. Όλα τα παιδιά ήταν σοκαρισμένα», λέει στο ethnos.gr ο Γιώργος Γιώτας και τονίζει πως ακόμα δεν έχει κάνει χειρουργείο καθώς «οι γιατροί περιμένει να υποχωρήσουν τα οιδήματα».

«Δεν κοιτάχτηκαν καν με τον δράστη»

«Ο γιος μου είναι σε σοκ. Η κόρη μου είναι σε σοκ και η γυναίκα μου δε μιλιέται. Προσπαθούμε ως οικογένεια να δώσουμε κουράγιο ο ένας στον άλλον κουράγιο. Ξέρετε τι είναι να βγαίνουν τα παιδιά μία βόλτα για να φάνε κάτι και να δέχονται δολοφονική επίθεση; Σημειώστε παρακαλώ πως ο γιός μου και ο δράσης ούτε γνωρίζονται ούτε αντάλλαξαν κουβέντα ούτε καν κοιτάχτηκαν. Αυτό που θέλω είναι να γίνει το παιδί καλά και να το ξεπεράσουμε γρήγορα. Εγώ δεν είμαι δικαστής αλλά θέλω να έρθουν στη θέση μου οι δικαστές. Δε θέλω να σκέφτομαι αναστολές κλπ. Σίγουρα δε μιλάμε για τροχαίο, δε μιλάμε για συμβάν που έγινε μετά από επεισόδιο. Καμία σχέση. Ήταν δολοφονική ενέδρα. Για χιλιοστά δεν του πάτησε το κεφάλι. Τίποτε άλλο δεν θα πω για την ώρα», συνέχισε ο κ. Γιώτας στο ethnos.gr.

Ο 27χρονος είχε έντονο διάολογο με κοπέλα από τον Ωρωπό

Σύμφωνα με το ερευνητικό υλικό, τις καταθέσεις των παιδιών αλλά κυρίως από τις κάμερες ασφαλείας των Μακ Ντόναλτς και του βενζινάδικου που μάλιστα έχουν και ήχο ο 27χρονος έχει ξεκάθαρη πρόθεση να εμβολίσει μία κοπέλα που βρίσκεται στην παρέα του Κωνσταντίνου Γιώτα.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις και το βιντεοληπτικό υλικό παρέα 11 ατόμων από τον Αυλώνα με νέους ηλικίας 19-21 ετών κάθονταν στα McDonald's και έτρωγαν. Λίγο αργότερα φαίνεται μία νεαρή κοπέλα από τον Ωρωπό να έρχεται στην παρέα τους όμως κατά την είσοδο της στο κατάστημα συναντιέται με τον 27χρονο και διαπληκτίζεται μαζί του.

Τους έστησε καρτέρι και αντέδρασε η μία φίλη του

Ο 27χρονος δράστης που είναι μαζί με δύο κοπέλες φαίνεται πως γνώριζε την κοπέλα από τον Ωρωπό. Είχε μαζί της έντονο διάλογο. Η νεαρή μετά το λεκτικό επεισόδιο με τον 27χρονο μπαίνει στο κατάστημα και κάθεται με την παρέα των 11 νέων. Στο μεταξύ ο 27χρονος πηγαίνει στο αυτοκίνητο του μαζί με την παρέα των δύο κοριτσιών. Περιμένει στον παράδρομο με σβησμένα φώτα του αυτοκινήτου αλλά αναμμένη μηχανή. Για 23 λεπτά περιμένει την παρέα να βγει από το κατάστημα λέγοντας στις φίλες του "θα δείτε τι θα της κάνω". Η μία κοπέλα λέει στον 27χρονο δράστη "πάμε να φύγουμε μην κάνεις κάτι στην κοπέλα" αλλά ο 27χρονος δεν την ακούει ακόμα και όταν εκείνη απειλεί να φύγει με τα πόδια στην ερημιά για να πάει στο σπίτι της στο Πολυδένδρι.

Καρτέρι με κλειστά φώτα

Όταν η παρέα των νέων από τον Αυλώνα βγαίνει από το κατάστημα μαζί με την κοπέλα από τον Ωρωπό, ο 27χρονος πάντα με κλειστά τα φώτα, πατάει γκάζι και κατευθύνεται πάνω στην κοπέλα με την οποία έχει διαπληκτιστεί νωρίτερα. Εκείνη για καλή της τύχη ανεβαίνει στο πεζοδρόμιο και γλιτώνει την τελευταία στιγμή αλλά το αυτοκίνητο κατευθύνεται προς τα δύο αδέλφια από τον Αυλώνα.

Έβγαλε εισιτήριο για την Κύπρο

Ο Κωνσταντίνος ενστικτωδώς σπρώχνει την αδελφή του μακριά και της σώζει τη ζωή αλλά ο ίδιος δεν πρόλαβε να απομακρυνθεί. Το αυτοκίνητο του θρυμμάτισε την κνήμη και πέφτει πλάι στις ρόδες του αυτοκινήτου που από σύμπτωση δεν τον συνθλίβουν. Ακολούθησαν σκηνές πανικού. Ο 27χρονος πάτησε γκάζι και έφυγε. Τρεις μέρες μετά συνελήφθη στο σπίτι του στον Μαραθώνα μετά από περιπετειώδη καταδίωξη. Όπως αποδείχτηκε είχε βγάλει εισιτήριο για να φύγει για την Κύπρο όπου βρίσκεται ο πατέρας του.

Τον βαρύνουν και άλλες υποθέσεις και είχε καταδικαστικές αποφάσεις με αναστολή. Ο 27χρονος θα παραπεμφθεί αύριο, Τρίτη, στον Εισαγγελέα για να απολογηθεί και οι κατηγορίες που αναμένεται να του αναγγελθούν είναι κακουργηματικού χαρακτήρα μεταξύ αυτών απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Πολυδένδριεπίθεσηαυτοκίνητοδολοφονίααστυνομίαειδήσεις τώραασφάλεια