Ελλάδα|16.10.2024 17:47

Ιός Δυτικού Νείλου: 4 νέα κρούσματα σε μία εβδομάδα

Newsroom

Μείωση εμφανίζουν την τελευταία εβδομάδα τα κρούσματα της λοίμωξης από ιό του Δυτικού Νείλου ενώ, όπως αναφέρει το εβδομαδιαίο επιδημιολογικό δελτίο του ΕΟΔΥ, δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας διαγνώσθηκαν ακόμη 4 νέα εγχώρια κρούσματα με ιό του Δυτικού Νείλου, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. Στην ίδια έκθεση αναφέρεται ότι δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος τις τελευταίες επτά ημέρες.

Επίσης, έχουν καταγραφεί 5 εισαγόμενα κρούσματα της λοίμωξης σε ασθενείς που εκτέθηκαν σε άλλες χώρες του εξωτερικού (τρία στην Αλβανία, ένα στην Αυστρία και ένα στην Ινδία).

Από τις αρχές του καλοκαιριού μέχρι σήμερα, έχουν καταγραφεί 33 θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό, ηλικίας άνω των 60 ετών (διάμεση ηλικία θανόντων: 80 έτη, εύρος: 61 – 92 έτη). Ένας επιπλέον θάνατος ασθενούς με διαγνωσμένη λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου αποδόθηκε σε άλλο σοβαρό συνυπάρχον πρόβλημα υγείας (δεν συμπεριλαμβάνεται στον συνολικό αριθμό θανόντων).

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, από την αρχή της περιόδου 2024, μέχρι τις 16 Οκτωβρίου, έχουν διαγνωστεί και διερευνηθεί συνολικά 210 εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 151 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και πενήντα εννέα (59) κρούσματα είχαν ήπιες εκδηλώσεις/ δεν είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ.

κρούσματαΕΟΔΥιός Δυτικού Νείλουειδήσεις τώρα