Ελλάδα|17.10.2024 13:04

«Να μην συμβεί κάτι τέτοιο σε κάποιον άλλον»: Ξεσπά η αδερφή της Σούζαν Ίτον - Ξεκινά η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία της

Newsroom

Ξεκινά σήμερα στα Χανιά, η δίκη σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης δολοφονίας και του βιασμού της Αμερικανίδας βιολόγου, Σούζαν Ίτον τον Ιούλιο του 2019, στο Μάλεμε, που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Παρoύσα η οικογένειά της

Σύμφωνα με το creta24.gr, στα δικαστήρια βρίσκονται από το πρωί οι δύο γιοι αλλά, ο σύζυγος και η αδερφή της άτυχης γυναίκας που βιάστηκε και δολοφονήθηκε από 27χρονο το 2019 δράστη. Λίγο μετά τις 9 το πρωί στο δικαστικό μέγαρο μεταφέρθηκε και ο 32χρονος δράστης, ο οποίος πρωτόδικα κρίθηκε ένοχος για βιασμό και ανθρωποκτονία από πρόθεση και του επιβλήθηκε η ποινή ισόβιας κάθειρξης για την ανθρωποκτονία, 13 έτη για τον βιασμό καθώς και 4 μήνες αλλά και 1.000 ευρώ πρόστιμο για το πλημμέλημα της οπλοκατοχής.

«Να μην συμβεί κάτι τέτοιο σε κάποιον άλλον»

«Είμαι σήμερα εδώ, είναι πολύ δύσκολο να είμαι εδώ, γιατί θέλω όλοι να γνωρίζουν πόσο υπέροχος άνθρωπος ήταν η αδερφή μου και πόσο τραγική ήταν η απώλεια της για την οικογένεια μας», δήλωσε λίγο πριν την έναρξη της δίκης στο Εφετείο Χανίων, η αδερφή της Σούζαν, Τζούλι.

Μην μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της, η αδερφή της δολοφονημένης γυναίκας μίλησε στους δημοσιογράφους για το τι περιμένει από την εκδίκαση, σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης. «Θέλω να σιγουρευτώ ότι το σύστημα δικαιοσύνης της Ελλάδας θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να μην συμβεί κάτι τέτοιο σε κάποιον άλλον», είπε.

Παράλληλα ευχαρίστησε την τοπική κοινωνία και τις αρχές για την μεγάλη κινητοποίηση που υπήρξε τις ημέρες που η Αμερικανίδα βιολόγος είχε εξαφανιστεί, για την συμμετοχή στις έρευνες, αλλά και την συμπαράσταση στην οικογένεια πριν και μετά την τραγική κατάληξη. «Θέλω να ευχαριστήσω όλον τον κόσμο που, όταν η οικογένειά μου έμαθε ότι η αδερφή μου αγνοείται, η κοινότητά σας μας βοήθησε πάρα πολύ, έστειλε σκύλους και ελικόπτερα και θέλω να γνωρίζετε πόσο πολύ εκτιμούμε αυτήν την καλοσύνη. Είναι πολύ δύσκολο που βρίσκομαι εδώ σήμερα, έχω τόσες πολλές σκληρές αναμνήσεις που είναι δύσκολο να θυμάμαι. Παρά την τόση καλοσύνη από τόσους πολλούς ανθρώπους είναι πραγματικά δύσκολο να είμαι εδώ», είπε.

Το χρονικό

Σημειώνεται, πως το ειδεχθές έγκλημα σημειώθηκε στις 2 Ιουλίου του 2019 και ενώ η Αμερικανίδα βιολόγος βρισκόταν στα Χανιά στο πλαίσιο διεθνούς συνεδρίου στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης στο Κολυμπάρι. Η 60χρονη είχε πάει για τρέξιμο, όταν ο δράστης, αγρότης και πατέρας δύο παιδιών την χτύπησε δύο φορές με το αυτοκίνητο και στη συνέχεια την έβαλε στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του και τη μετέφερε στη σπηλιά στο Μάλεμε. Εκεί τη βίασε, όσο ήταν αναίσθητη, ενώ αμέσως μετά την πέταξε στο φρεάτιο εξαερισμού του πολεμικού καταφυγίου, όπου η άτυχη 60χρονη εντοπίστηκε νεκρή, πέντε ημέρες μετά την εξαφάνισή της.

Η 60χρονη, όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική εξέταση, έφερε βαριά κατάγματα στα πλευρά και στο πρόσωπο και χτυπήματα στα χέρια. Ο ιατροδικαστής κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος της 60χρονης ήταν ασφυκτικός, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι προήλθε από το κλείσιμο των αεραγωγών, ενώ χαρακτήρισε την υπόθεση ως ένα από πιο δύσκολα -ίσως και το δυσκολότερο- περιστατικά που έχει συναντήσει στην πολυετή καριέρα του.

ειδήσεις τώραδολοφονίαΣούζαν ΊτονΧανιάδίκη