Ελλάδα|17.10.2024 14:51

Βίντεο ντοκουμέντα: Καρέ-καρέ η δράση του 44χρονου που συνελήφθη για 13 ένοπλες ληστείες στην Αττική

Γιάννης Ζιάκας

Συνελήφθη την Τετάρτη (16/10) από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, ένας 44χρονος που κατηγορείται για ληστείες κατ' εξακολούθηση, απόπειρα κλοπής, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και περί ναρκωτικών και υπεξαίρεση.

Συνολικά, είχε διαπράξει 13 ένοπλες ληστείες μέσα σε 46 ημέρες καθώς παρίστανε τον ντελιβερά και με την απειλή όπλου ή μαχαιριού "άδειαζε" τα ταμεία καταστημάτων σε Κηφισιά, Μαρούσι και Πεύκη.

Στα βίντεο ντοκουμέντα απο την δράση του 44χρονου φαίνεται ο τρόπος με τον οποίο ο δράστης αιφνιδίαζε τους υπαλλήλους των καταστημάτων. Περίμενε να φύγουν τυχόν πελάτες απο τα μαγαζιά και με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του υποχρέωνε τους ίδιους τους υπαλλήλους να του δίνουν τα λεφτά ή τα έπαιρνε ακόμα και ο ίδιος.

Πρότασσε, σε ορισμένες περιπτώσεις, κατευθείαν το όπλο του δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την αποφασιστικότητα του.

Έκανε ληστείες δίπλα στο σπίτι του

Ο 44χρονος για να αποφύγει να εντοπιστεί σε αναζητήσεις της Αστυνομίας μετά τις ληστείες, προτιμούσε να κάνει τα "χτυπήματα" του σε μικρή ακτίνα απο το σπίτι του.

Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να ληστέψει μίνι μάρκετ το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 50 μέτρων απο το σπίτι στο οποίο διέμενε. Φυσικά, σε κάθε ληστεία φρόντιζε να φοράει διαφορετικά ρούχα ώστε να είναι δύσκολο να συσχετιστούν οι υποθέσεις μεταξύ τους.

Τα μέτρα προστασίας

Ο 44χρονος είχε φροντίσει να καλύπτει κάθε ίχνος που θα μπορούσε να προδώσει την ταυτότητα του.

Όταν κινούνταν με το σκούτερ το οποίο χρησιμοποιούσε για τις ληστείες, εκτός απο το γεγονός πως φορούσε κράνος γνωστής εταιρείας delivery, κάλυπτε την πινακίδα της μηχανής με σακούλα.

Μάλιστα, το σκούτερ δεν ήταν καν δικό του αλλά ήταν δηλωμένο σε εταιρεία ενοικιάσεων. Τίποτα απο όλα αυτά δεν ήταν, όμως, αρκετό. Οι Αρχές κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τον 44χρονο και να τον συλλάβουν.

αστυνομίαληστείαειδήσειςβίντεο ντοκουμέντοβίντεοειδήσεις τώρα