Ελλάδα|17.10.2024 21:41

Τι «βλέπει» η ΕΛΑΣ πίσω από τα απειλητικά μηνύματα για βόμβες σε κεντρικά σημεία της Αθήνας

Newsroom

Με μια παλιότερη παρόμοια υπόθεση φαίνεται πως συνδέουν τα απειλητικά μηνύματα που στάλθηκαν σήμερα -και μιλούσαν για τοποθέτηση εκρητικών μηχανισμών στο κέντρο της Αθήνας- οι άνθρωποι της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύνδεση με αντίστοιχη υπόθεση που έγινε το 2023;

Τα απειλητικά μηνύματα για βόμβες αποδείχθηκαν φάρσα, ωστόσο προηγουμένως είχε εκεκνωθεί το κτίριο του Εφετείου και δεν επετράπη η είσοδος σε κανέναν. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, χωρίς ωστόσο να εντοπίσουν κάτι.

Σύμφωνα με το Mega, η ΕΛΑΣ συνδέει τα σημερινά μηνύματα με μια αντίστοιχη υπόθεση που καταγράφηκε τον Ιανουάριο του 2023. Τότε, παρόμοια email έκαναν λόγο για αιματοχυσία, με ενεργοποίηση εκρηκτικών μηχανισμών.

Τότε, στόχος ήταν το «Ελευθέριος Βενιζέλος» και έξι νοσοκομεία της Αττικής, με έναν Ρώσο να συλλαμβάνεται ως υπεύθυνος της αποστολής των εν λόγω μηνυμάτων, ενώ το επόμενο διάστημα απελάθηκε από τη χώρα.

Στους αστυνομικούς κύκλους υπάρχουν βάσιμες υπόνοιες ότι η σημερινή υπόθεση με τα απειλητικά email προέρχεται από το ίδιο πρόσωπο, ωστόσο εξετάζονται και άλλα ενδεχόμενα.

Ελληνική Αστυνομίαβόμβεςαπειλητικά μηνύματαΕΛΑΣ