Ελλάδα|18.10.2024 19:47

ΟΣΥ για οδηγό που κατέβασε επιβάτη με γατάκι σε κλουβί μεταφοράς: Κλήθηκε σε απολογία

Newsroom

Σε απολογία κάλεσε τον οδηγό του λεωφορείου, ο οποίος σύμφωνα με καταγγελία Tik Toker, φέρεται να τον κατέβασε από το όχημα επειδή μετέφερε μαζί του τη γάτα, η οποία ωστόσο βρισκόταν μέσα στην ειδική τσάντα μεταφοράς.

Οπως επισημαίνει η ΟΣΥ σε ανακοίνωσή της, από την πρώτη στιγμή έλαβε γνώση για το περιστατικό και έχει ήδη εντοπίσει τον οδηγό, ο οποίος έχει κληθεί σε απολογία.

Τι απαντά η ΟΣΥ στην εξοργιστική καταγγελία

Σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι υπάρχει παράβαση του νόμου ‘‘περί μετακίνησης με ζώα’’, ο οποίος στο άρθρο 4 παρ.4β, μεταξύ άλλων ορίζει ότι: «η μεταφορά μικρών ζώων συντροφιάς με οδικά μέσα και μέσα σταθερής τροχιάς επιτρέπεται με ευθύνη του επιβάτη και κατά την κρίση του οδηγού ή άλλου εντεταλμένου προσωπικού του μεταφορέα…εφόσον είναι τοποθετημένο σε ασφαλές κλουβί μεταφοράς κλειστού τύπου διαστάσεων έως 70 εκ. χ 40εκ. χ50 εκ. και εφόσον ο ιδιοκτήτης ή κάτοχος του ζώου φέρει το ατομικό βιβλιάριο υγείας-διαβατήριο του ζώου…και τα τοποθετούν στους ελεύθερους χώρους των οχημάτων…» τότε η Εταιρεία θα προχωρήσει στις ανάλογες ενέργειες εις βάρος του οδηγού.

Η Ο.ΣΥ επισημαίνει, πάντως, ότι προέβη στις απαιτούμενες διαδικασίες παρά το γεγονός ότι ο νεαρός δεν προέβη σε επίσημη καταγγελία του περιστατικού μέχρι τώρα. Τονίζει επίσης ότι «οι ανάγκες μεταφοράς του επιβατικού κοινού, μεταξύ αυτών και η μεταφορά των ζώων συντροφιάς, βρίσκονται στο επίκεντρο του παραγόμενου έργου της».

Υπενθυμίζει επίσης ότι υπάρχει αρμόδιο τμήμα καταγγελιών, στο οποίο τα περιστατικά που καταγγέλλονται αντιμετωπίζονται ευκολότερα και αμεσότερα.

Το περιστατικό συνέβη στη γραμμή «Γ12» του ΟΑΣΑ, που εκτελεί το δρομολόγιο Καματερό – Άγιος Νικόλαος – Πολυτεχνείο. Οπως κατήγγειλε ο Tik Toker, «ήρθε πάνω από το κεφάλι μου, να με βρίζει, να με ειρωνεύεται, μού έλεγε τι είμαι εγώ ταχυδρόμος, τι είναι αυτό που κουβαλάς, γιατί είχα το γατί στην ειδική τσάντα μεταφοράς και να μου λέει αυτό το πράγμα, δεν μπορώ να διανοηθώ αυτό που έχει γίνει.

Μού φώναζε μπροστά σε ένα σωρό άτομα και εγώ τον κοιτούσα χωρίς να έχω καταλάβει και να λέω τι έκανα. Δεν είχα καταλάβει καν ότι ήταν ο οδηγός του λεωφορείου, ήταν ένας από πάνω μου και έλεγα τι έγινε», ανέφερε στο βίντεο, το οποίο βρήκε τεράστια στήριξη από το κοινό.

Το βίντεο με την καταγγελία

@dimitris_koutsoukis

ΟΑΣΑ ΕΙΣΙΑ ΓΙΑ ΚΑΝΣΕΛ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ

? πρωτότυπος ήχος - Δημήτρης Κουτσούκης
ειδήσεις τώραλεωφορείαγάταΟΣΥ