Ελλάδα|18.10.2024 22:20

Προαστιακός: Ο διάλογος σταθμάρχη – μηχανοδηγού πριν ο συρμός μπει στη γραμμή του μετρό

Newsroom

Στη δημοσιότητα έρχεται ο διάλογος ανάμεσα στον σταθμάρχη και στον μηχανοδηγό προτού μπει ο συρμός του Προαστιακού που βρισκόταν στην Δουκίσης Πλακεντίας, σε γραμμή του μετρό.

Όλα συνέβησαν την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου όταν ο συρμός του Προαστιακού βρέθηκε μέσα στις γραμμές του μετρό μπροστά από το τούνελ, επειδή ο σταθμάρχη κυκλοφορίας είχε ξεχάσει να γυρίσει το κλειδί.

Πριν από τον συρμό του προαστιακού ήταν προγραμματισμένο κανονικά να περάσει αμαξοστοιχία του μετρό, αλλά λόγω καθυστερήσεων ο σχεδιασμός άλλαξε.

Ο διάλογος μεταξύ τους μέσω ασυρμάτου, που έφερε στη δημοσιότητα το MEGA, είναι αποκαλυπτικός.

  • Μηχανοδηγός 4245: Βλέπω δυο πορτοκαλί μπροστά μου, φωτοσήματα!
  • Σταθμάρχης Κυκλοφορίας: Σταμάτα τώρα και πάμε πίσω!

Κόντρα ΟΣΕ και Hellenic Train για τις ευθύνες

Το μπαλάκι ευθυνών μεταξύ ΟΣΕ και Hellenic Train συνεχίζεται, ενώ αρκετοί υποστηρίζουν ότι μετά από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη τίποτα δεν έχει αλλάξει στον ελληνικό σιδηρόδρομο.

«Δεν τιμωρήθηκαν αυτοί που έπρεπε να τιμωρηθούν. Βάλαμε μέσα ένα σταθμάρχη εντάξει ακόμα δεν έχει γίνει το δικαστήριο, τα ρίξαμε σε έναν σταθμάρχη και στους οδηγούς που οι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Την τηλεδιοίκηση ποιος την είχε αργήσει; Όλες οι κυβερνήσεις δεν είχαν βάλει τηλεδιοίκηση. Εντάξει άμα είχαν τιμωρηθεί κάποιοι, δεν θα είχα σφίξει τα λουριά;», είπε ο Λεωνίδας Γεωργόπουλος, πρόεδρος του συνδικάτου σταθμαρχών ΣΤΑΣΥ. Άλλοι πάλι υποστηρίζουν ότι τα ωράρια για τους εργαζόμενους στο σιδηρόδρομο είναι εξαντλητικά.

«Έδειχνε λανθασμένη πορεία»

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA ο σταθμάρχης κυκλοφορίας ανέφερε για το επικίνδυνο περιστατικό:

«Η αμαξοστοιχία του προαστιακού πλησιάζοντας στον σταθμό Πλακεντίας, διήλθε από το φωτόσημο Α402 (διαλείπον πορτοκαλί), το οποίο έδειχνε λανθασμένη πορεία, και συνέχισε προς το επόμενο φωτόσημο. Ο μηχανοδηγός με ενημέρωσε ότι ενώ ήταν στο δεύτερο φωτόσημο έβλεπε δύο πορτοκαλί ενδείξεις, γεγονός που αντιλήφθηκα ταυτόχρονα με τον μηχανοδηγό, ότι δεν ήταν η σωστή κατεύθυνση για την αμαξοστοιχία. Σταμάτησε πατώντας σε επόμενο κύκλωμα γραμμής και στην συνέχεια προχωρήσαμε στην ασφαλή οπισθοδρόμηση».

ειδήσεις τώραΔουκίσσης ΠλακεντίαςειδήσειςHellenic TrainμετρότρέναΟΣΕ