Ελλάδα|19.10.2024 08:53

Ηλιούπολη: Συνελήφθη 23χρονος για πορνογραφία ανηλίκων - Ερευνάται η ύπαρξη κυκλώματος

Newsroom

Την ύπαρξη ενός καλά οργανωμένο κυκλώματος με πλήθος αρχείων σκληρής πορνογραφίας ανηλίκων με κέρδος ερευνά η αστυνομία μετά τη σύλληψη ενός 23χρονου φοιτητή στην Ηλιούπολη.

Ο φοιτητής για τον οποίο υπήρχε διεθνές σήμα για τα ηλεκτρονικά του ίχνη, απέκτησε πρόσβαση σε συγκεκριμένη διαδικτυακή εφαρμογή όπου και διαμοίραζε υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων. Ο 23χρονος παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα ενώ ερευνάται για το αν υπήρχε κύκλωμα γύρω του καθώς το περιστατικό δεν είναι το μόνο.

Πλήθος αρχείων κατασχέθηκαν

Ακολούθησε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητό τηλέφωνο, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, φορητό μέσο αποθήκευσης (USB), καθώς και -2- εσωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ.

Μάλιστα, από την επιτόπια έρευνα που διενεργήθηκε στα κατασχεμένα ψηφιακά πειστήρια, βρέθηκαν σε αυτά πλήθος αρχείων (φωτογραφίες και βίντεο) σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

παιδική πορνογραφίαπορνογραφίαειδήσεις τώραΗλιούπολη