Ελλάδα|20.10.2024 17:10

«Έξω οι φασίστες από τη γειτονιά»: Μαζική πορεία στα Σεπόλια για την εισβολή στη δομή μεταναστών

Newsroom

Με σύνθημα «έξω οι φασίστες από τη γειτονία», πραγματοποιήθηκε μαζική αντιφασιστική πορεία στα Σεπόλια σε συμπαράσταση στη δομή φιλοξενίας ανήλικων προσφυγών, που έγινε στόχος ομάδας ατόμων με καδρόνια την περασμένη εβδομάδα.

Στη διαδήλωση συμμετείχαν η ΚΕΕΡΦΑ, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος «η Ενότητα», ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Αριστοτέλης, η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού, η Ακαδημία Πλάτωνος, Σεπολίων, η Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα, συλλογικότητες και οργανώσεις της αριστεράς.

«Η φασιστική εισβολή στη δομή φιλοξενίας ανηλίκων είναι επίθεση του Εθνικού Μετώπου του Πλεύρη, συνέχεια της στοχοποίησης της δομής στην Πετρούπολη με επιθέσεις κατά δημοτικών συμβούλων. Ακόμη ότι οι δράστες της επίθεσης κατά του Μοχάμεντ Ασλάμ έχουν αναγνωριστεί και ότι παραπέμφθηκε στο Τμήμα Ρατσιστικής βίας η διερεύνηση. Στην Πράξη η Αστυνομία δεν έχει συλλάβει κανένα συνεχίζοντας την συγκάλυψη των επιθέσεων των φασιστών», τονίζει η ΚΕΕΡΦΑ.

Σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα 

Την Τετάρτη (16/10)  η Εισαγγελία Πρωτοδικών  διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας για την υπόθεση. 

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, την Κυριακή (13/10) το βράδυ μετά από έντονο διαπληκτισμό δύο ανηλίκων προσφύγων σε χώρο εκτός της δομής, κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν έξω από την πολυκατοικία που φιλοξενούνται τα ασυνόδευτα παιδιά. Κάποιοι από τους συγκεντρωθέντες φέρονται να εισέβαλαν στον χώρο, παραβιάζοντας την εξωτερική πόρτα της πολυκατοικίας. Κάποιοι από αυτούς, όπως καταγγέλλεται, κρατούσαν καδρόνια.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης θα ερευνηθεί η διάπραξη αδικημάτων όπως αυτά της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της απειλής και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας

Σεπόλιαπρόσφυγεςειδήσεις τώραανήλικοισυγκέντρωση διαμαρτυρίαςπορεία