Ελλάδα|24.10.2024 05:34

Κραυγή αγωνίας για οικογένεια που ζει σε άθλιες συνθήκες στο Αμύνταιο: Η αγάπη του κόσμου είναι το μόνο τους «όπλο»

Έλενα Μητσάλη

Μία ζωή γεμάτη εμπόδια για μία οικογένεια σε χωριό του δήμου Αμυνταίου, στη δυτική Μακεδονία, όπου οι συνθήκες διαβίωσής της είναι τραγικές.

Παρόλα αυτά, κοινωνία και δήμος «πάτησαν πόδι» και δημιουργούν από την αρχή με πολύ αγάπη το «σπίτι των ονείρων» της οικογένειας.

Η αδερφή της παραμένει στο Ορφανοτροφείο

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, η μητέρα που ήταν διαγνωσμένη με νοητική υστέρηση, έχασε τη ζωή της από καρκίνο και άφησε πίσω της δύο κορίτσια 18 και 16 ετών, αλλά και τον σύζυγό της.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, λόγω του θανάτου της μητέρας τους τα δύο ανήλικα κορίτσια μεγάλωσαν σε ορφανοτροφείο στη Φλώρινα, ωστόσο, το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας μόλις έκλεισε τα 18 έτη, έφυγε από το Ορφανοτροφείο και διαμένει μέχρι σήμερα μαζί με τον πατέρα της.

Φυσικά, να σημειωθεί ότι η μικρότερη αδερφή της 18χρονης παραμένει στο Ίδρυμα μέχρι να ενηλικιωθεί και αυτή, με αποτέλεσμα να έχει τεθεί ως στόχος μέχρι τότε το σπίτι να έχει ανακαινιστεί προκειμένου να δεχθούν τη μικρότερη της οικογένειας με τους καλύτερους οιωνούς και να ζήσουν με καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

«Να φτιάξουμε ένα σπίτι ανάλογα με την αγάπη του κόσμου»

Μιλώντας στο ethnos.gr o Υπάτιος Πατμάνογλου από την ομάδα «Ένας για Όλους – Όλοι για έναν» ανέφερε ότι «Έχω δημιουργήσει εδώ και ένα χρόνο μια ομάδα στο Αμύνταιο που ονομάζεται Ένας για Όλους – Όλοι για έναν. Στόχος της ομάδας είναι ότι μπορούμε να δώσουμε κάτι που δεν μας κάνει πια ή δεν χρειαζόμαστε σε κάποιον που το έχει ανάγκη. Πριν δύο εβδομάδες μια φίλη της οικογένειας που μένει στον Άγιο Παντελεήμονα, με πήρε τηλέφωνο και μου ζήτησε να κάνω μια ανάρτηση στο Facebook για ένα πλυντήριο ρούχων και ένα κρεβάτι. Βρέθηκαν και τα δύο, μετά από κάποιες ώρες. ‘Ένας επαγγελματίας εθελοντής πήγε εθελοντικά το πλυντήριο ρούχων και το κρεβάτι στο σπίτι της οικογενείας στον Άγιο Παντελεήμονα και η οικογένεια ζήτησε να με γνωρίσει. Πήγα από εκεί, είδα το σπίτι και μίλησα με τον πατέρα και του είπα "Δεν είναι αυτό σπίτι για τα παιδιά…θέλεις να το κάνουμε το σπίτι από την αρχή;". Ένα σπίτι που θα το ξαναφτιάξουμε από την αρχή ανάλογα με την αγάπη του κόσμου. Έτσι ξεκινήσαμε προς αυτή την κατεύθυνση μαζί με την ομάδα "Εδώ για σένα" Πτολεμαΐδας με κύριο σκοπό μας να φτιάξουμε ένα σπίτι που θα χαρεί όλη η οικογένεια. Μέχρι στιγμής έχουμε βρει υδραυλικό εθελοντή, ο οποίος θα κάνει όλα τα υδραυλικά εθελοντή μπογιατζή από το Αμύνταιο ο οποίος θα αναλάβει να βάψει όλο το σπίτι εθελοντικά, καθώς και μαραγκό ο οποίος θα κάνει με δικά του υλικά την κουζίνα του σπιτιού. Τέλος, ο δήμος Αμυνταίου ήταν πολύ ζεστός αυτήν την προσπάθεια και έδωσε όλα τα υλικά που θα χρειαστούμε για να γίνουν τα υδραυλικά του σπιτιού. Οι εργασίες στο σπίτι θα ξεκινήσουν από 26 Οκτωβρίου και ελπίζουμε πως θα καταφέρουμε να τις τελειώσουμε μέσα στο δεκαπενθήμερο».

Να σημειωθεί πως, αυτή την στιγμή υπάρχει αποθήκη στο Καριοχώρι Πτολεμαΐδας όπου συγκεντρώνονται τα πράγματα για την οικογένεια ενώ όποιος θέλει να βοηθήσει μπορεί να επικοινωνήσει με την ομάδα «Ένας για Όλους – Όλοι για έναν» καθώς και με την ομάδα «Εδώ για σένα» Πτολεμαΐδας.

σπίτιειδήσεις τώραοικογένειαΑμύνταιοκαρκίνος