Ελλάδα|24.10.2024 15:13

Ανατίναξαν ΑΤΜ στον Αυλώνα: Το λάθος που έκαναν οι ληστές και το καμένο αυτοκίνητο

Κώστας Ασημακόπουλος

Μεγάλες υλικές ζημιές προκάλεσε στο Δημοτικό Κατάστημα της Δημοτικής Ενότητας Αυλώνα του Δήμου Ωρωπού Αττικής η έκρηξη που προκλήθηκε από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό σε μηχάνημα αυτόματης ανάληψης μετρητών της Εθνικής Τράπεζας (ΑΤΜ) που βρισκόταν στην είσοδο του καταστήματος στην πλατεία του χωριού. Η ληστεία έγινε περίπου στις 03:40 τα ξημερώματα της Πέμπτης 24 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Κατάστημα που στεγάζει τις υπηρεσίες της Δημοτικής Ενότητας Αυλώνα. 

Αγνωστοι τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό στην πρόσοψη του ΑΤΜ και κατάφεραν να αφαιρέσουν την κασέτα των μετρητών με άγνωστο χρηματικό ποσό. Μάλιστα όταν οι εργαζόμενοι και οι αιρετοί της Δημοτικής Ενότητας έφτασαν στο σημείο είδαν καμμένα χαρτονομίσματα των 20 ευρώ.

Κάηκαν τα χαρτονομίσματα;

Σύμφωνα με πάράγοντες που συμμετείχαν στην έρευνα του συμβάντος εικάζεται πως οι ληστές στην προσπάθεια τους να είναι αποτελεσματικοί χρησιμοποίησαν μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης με αποτέλεσμα τα χαρτονομίσματα που περιείχε η κασέτα πιθανότατα να κάηκαν λόγω της υψηλής θερμοκρασίας.

«Τρόμαξε όλο το χωριό»

«Η έκρηξη ήταν πολύ δυνατή. Τρόμαξε όλο το χωριό και ειδικά οι πολίτες που βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση. Ευτυχώς δεν είχαμε θύματα αλλά μόνο υλικές ζημιές οι οποίες βέβαια είναι πολύ μεγάλες στο Κοινοτικό Κατάστημα του Αυλώνα και για το λόγο αυτό οι υπηρεσίες μας προς του πολίτες θα αντιμετωπίσουν προβλήματα», δήλωσε στο ethnos.gr ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Αυλώνα Άγγελος Καλύβας.

Εκαψαν αυτοκίνητο

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ. οι δράστες ήταν το λιγότερο τρεις και στην οργανωμένη επιχείρηση τους χρησιμοποίησαν δύο οχήματα. Ένα με το οποίο έφτασαν στο χωριό του Αυλώνα και το οποίο έκαψαν κοντά στο δημοτικό γυμναστήριο του χωριού ώστε να σβήσουν τα ίχνη τους και ένα με το οποίο απομακρύνθηκαν από την περιοχή. Οι αρχές εξετάζουν βιντεοληπτικό υλικό από επιχειρήσεις της περιοχής προκειμένου να ταυτοποιήσουν τους δράστες. Το συγκεκριμένο ΑΤΜ είχε γίνει στόχος ληστών πριν από περίπου 15 χρόνια αλλά τότε είχε γίνει απόπειρα ληστείας χωρίς εκρηκτικό μηχανισμό.

έκρηξηΑΤΜΑυλώναςληστείαΩρωπός