Ελλάδα|24.10.2024 14:41

Καθολική Εκκλησία Ελλάδας: Δεν είχαμε ενημέρωση για τις έρευνες για υπεξαίρεση – Πώς αποκαλύφθηκε η δράση των ιερέων

Newsroom

Διαψεύδει η Καθολική εκκλησία της Ελλάδος πως είχε ενημέρωση από τις ελληνικές αρχές για την έρευνα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες για υπεξαίρεση.

Η ανακοίνωση: «Μετά τα σημερινά δημοσιεύματα περί υπεξαίρεσης και ξεπλύματος μαύρου χρήματος στον Τύπο, δηλώνουμε ότι καμία επίσημη ενημέρωση επί του θέματος δεν έχει υπάρξει. Κατόπιν τούτου αναμένουμε ενημέρωση από τις αρμόδιες αρχές ώστε να τοποθετηθούμε επίσημα επί του θέματος»

Έρευνα για υπεξαίρεση πολλών εκατ. ευρώ

Η έρευνα της Αρχής οδήγησε τον επικεφαλής, πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου ΠάγουΧαράλαμπο Βουρλιώτη σε δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων έχοντας παράλληλα διαβιβάσει το πόρισμά του για τον ποινικό έλεγχο στον εισαγγελέα που καλείται να ελέγξει δυο ιερείς για υπεξαίρεση και πέντε ιδιότητες κέντρων διασκέδασης για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

«Στο πλαίσιο ενός τυχαίου ελέγχου εντοπίστηκε έλλειμμα 3 εκατομμυρίων ευρώ στο ταμείο της Καθολικής Εκκλησίας, ποσό που φέρεται να επενδύθηκε» σε νυχτερινά κέντρα, σύμφωνα με το dikastiko.gr. 

Από την έρευνα προέκυψε ότι μεγάλα χρηματικά που έφτασαν τα 3 εκατ. ευρώ «ταξίδευαν» από συγκεκριμένους λογαριασμούς που χειρίζονταν οι δύο ιερείς και κατέληγαν σε λογαριασμούς ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων.

Με εντολή του προέδρου της Αρχής, κ. Βουρλιώτη δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί και τα περιουσιακά στοιχεία των πέντε επιχειρηματιών που φέρονται ως αποδέκτες των μεγάλων χρηματικών ποσών.

Το πόρισμα διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα που θα ελέγξει αν έχει τελεστεί το κακούργημα της υπεξαίρεσης από τους δύο ιερείς και του ξέπλυματος μαύρου χρήματος από τους επιχειρηματίες.

ξέπλυμα μαύρου χρήματοςυπεξαίρεση χρημάτωνειδήσεις τώρασκάνδαλοκαθολική εκκλησία