Ελλάδα|24.10.2024 22:44

Σκάνδαλο υπεξαίρεσης στην καθολική εκκλησία: Τρία εκατομμύρια ευρώ στο μικροσκόπιο των Αρχών - Τα 7 άτομα στο κάδρο και ο «Παναγιώτης»

Newsroom

Κορυφαία στελέχη της ελληνικής καθολικής εκκλησίας φέρονται να εμπλέκονται σε σκάνδαλο υπεξαίρεσης εκατομμυρίων ευρώ.

Οι εμπλεκόμενοι φέρονται να διακινούσαν εκατομμύρια και να τα «ξέπλεναν» σε νυχτερινά κέντρα. Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN η Μίνα Καραμήτρου, στο στόχαστρο της αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος έχουν μπει 3 εκατομμύρια ευρώ.

Πρόκειται για δύο ιερείς της ελληνικής καθολικής εκκλησίας, εκ των οποίων, μάλιστα, ο ένας είναι ψηλά στην ιεραρχία, ενώ εμπλοκή στην υπόθεση φαίνεται να έχουν και πέντε ακόμα άτομα, από την Πελοπόννησο, τα οποία είναι ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων. Από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των δύο ιερέων, έχουν εντοπιστεί περίεργες κινήσεις χρηματικών ποσών, προς τους ιδιοκτήτες των νυχτερινών κέντρων, εκ των οποίων, μάλιστα, ο ένας είναι γνωστός στην περιοχή του ως ο «Παναγιώτης».

Μάλιστα, το άτομο αυτό, κατά το παρελθόν, είχε απασχολήσει τις ελληνικές Αρχές για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας.

Άγνοια δηλώνει η εκκλησία

Η έρευνα βρίσκεται ακόμα στο αρχικό της στάδιο και δεν έχουν ασκηθεί για την ώρα ποινικές διώξεις, παρόλα αυτά οι λογαριασμοί στους οποίους έχει εντοπιστεί η ροή των χρημάτων, έχουν μπλοκαριστεί από την αρμόδια αρχή. Η καθολική εκκλησία της Ελλάδας δηλώνει άγνοια.

υπεξαίρεση χρημάτωννυχτερινά κέντραΕλληνική Αστυνομίακαθολική εκκλησίαειδήσεις τώραξέπλυμα μαύρου χρήματοςσκάνδαλο