Ελλάδα|24.10.2024 22:55

Άγιοι Ανάργυροι: «Αρχίζει να συνέρχεται, θέλω μόνο να μιλήσει» λέει η μητέρα της 14χρονης

Newsroom

Σοβαρή αλλά σταθερή είναι, η κατάσταση του κοριτσιού που τραυματίστηκε σε στάση λεωφορείου, όταν έπεσαν σοβάδες πάνω της, στους Αγίους Αναργύρους.

«Θέλω μόνο να μιλήσει»

Η μητέρα της 14χρονης μιλώντας στο MEGA τόνισε: «Η κατάσταση της είναι σταθερή. Έχει αρχίσει να συνέρχεται. Εγώ ψυχολογικά είμαι χάλια. Μόνο να ξυπνήσει, να μιλήσει, να έρθει σε επαφή με το περιβάλλον».

Το χρονικό

Οι σοβάδες έπεσαν από μπαλκόνι δευτέρου ορόφου κτιρίου επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου 8. Η μητέρα περίμενε δίπλα από τη στάση μαζί με τη 14χρονη για να επιβιβασθούν σε λεωφορείο για να επισκεφθούν γιατρό, καθώς λίγη ώρα πριν η ανήλικη είχε χτυπήσει το χέρι της στο σχολείο.

Η 14χρονη τραυματίστηκε στο κεφάλι από τους σοβάδες που έπεσαν και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», συνοδεία αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Εκεί υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση υποσκληριδίου αιματώματος, που προκλήθηκε από την κάκωση στο κεφάλι.

Βίντεο από το σημείο

Δεν είχε συντηρηθεί το κτίριο

Το διώροφο κτίριο που βρίσκεται σε κεντρικό και πολυσύχναστο δρόμο των Αγίων Ανάργυρων, φαίνεται να μην είχε συντηρηθεί.

«Η υπαιτιότητα και η συντήρηση των κτιρίων είναι αρμοδιότητα των ιδιοκτητών. Έλεγχοι γίνονται από την πολεοδομία και αρμόδια είναι η πολεοδομία», είπε ο Δημήτρης Παυλαδέλης, δημοτικός σύμβουλος δήμου Αγίων Ανάργυρων – Καματερού.

Σύμφωνα με το MEGA το συγκεκριμένο κτίριο ανήκει σε μία γυναίκα, η οποία μόλις ενημερώθηκε για το τι συνέβη κάλεσε την αστυνομία και ενημέρωσε πως βρίσκεται εκτός Αθηνών και αναμένεται η κατάθεσή της. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αναμένεται τις επόμενες ημέρες κλιμάκιο της πολεοδομίας να ελέγξει την καταλληλότητα του κτιρίου ενώ ο εισαγγελέας έχει ζητήσει λήψη του προανακριτικού υλικού.

ειδήσεις τώρατραυματισμόςνοσοκομείο ΠαίδωνΆγιοι ΑνάργυροιΕΚΑΒ