Ελλάδα|25.10.2024 09:29

Βόλος: Αναμορφωτικά μέτρα σε 14χρονους που εκφόβιζαν συμμαθητή τους

Newsroom

Τρεις 14χρονοι κατηγορούνταν για bullying σε βάρος συμμαθητή τους στον Βόλο, με το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων της πόλης να επιβάλει αναμορφωτικά μέτρα, με τους ίδιους και τους γονείς τους να υποστηρίζουν ότι η πράξη έγινε για «πλάκα».

Το περιστατικό σχολικού εκφοβισμού έγινε σε τουαλέτες πριν από έναν χρόνο, με τον έναν εκ των τριών 14χρονων να κρατά το θύμα, ο άλλος εμπόδιζε την έξοδο και ο τρίτος κατέγραφε τη σκηνή, δημοσιεύοντας το βίντεο στο διαδίκτυο.

Σημειώνεται ότι οι τρεις μαθητές παραδέχθηκαν τις πράξεις τους στο δικαστήριο, ωστόσο υποστήριξαν ότι η πράξη τους έγινε για πλάκα, με τους γονείς τους να στηρίζουν τη συγκεκριμένη υπερασπιστική γραμμή. Το δικαστήριο επέπληξε τους 14χρονους και τους υποχρέωσε να ζητήσουν συγγνώμη από το θύμα, ενώ επέβαλε στους γονείς να επιτηρούν τα παιδιά τους μέχρι να γίνουν 21 ετών.

Από εκεί και πέρα, ένας κατηγορούμενος αντιμετώπιζε την κατηγορία της προσβολής γενετήσιας πράξης, ωστόσο αθωώθηκε, ενώ και οι τρεις κρίθηκαν ένοχοι για παράνομη βία και παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Βόλοςειδήσειςbullyingμαθητές