Ελλάδα|25.10.2024 21:39

Novartis: Ερωτήματα για την υπόθεση - Κινήθηκαν οι μάρτυρες μόνοι τους ή κάποιος τους «όπλισε» το χέρι;

Newsroom

Πρωτοφανής παραδοξότητα φαίνεται να υπάρχει στην υπόθεση του σκανδάλου της Novartis όπου κατηγορούμενοι και κατήγοροι έχουν όλοι αθωωθεί.

Κάτι που, σύμφωνα με την τηλεόραση του OPEN και τη Μίνα Καραμήτρου, δείχνει ότι ίσως κάτι δεν πάει καλά με τη Δικαιοσύνη. Η κυρία Τουλουπάκη και ο κύριος Παπαγγελόπουλος θυμίζουμε ότι έχουν αθωωθεί.

Κινήθηκαν οι μάρτυρες μόνοι τους; Έρχονται μηνύσεις και αγωγές

Οι θιγόμενοι λένε ότι θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη καθώς δεν πιστεύουν ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες εμφανίστηκαν ξαφνικά και είπαν στην Ελληνική Δικαιοσύνη ελάτε να σας πούμε τι έχουμε πει και στους Αμερικάνους πώς παίρνουν λεφτά οι πολιτικοί στην Ελλάδα. Αυτό που πιστεύουν είναι ότι υπάρχει ένα κέντρο. Τώρα είναι ένα πολιτικό, οικονομικό, παραδικαστικό κέντρο; 

Οι θιγόμενοι έχουν πει ότι θα το φτάσουν μέχρι τέλους για να μάθουν ποιος, ποιο, ποια ήταν τα κέντρα ή τα πρόσωπα που μπορεί να οργάνωσαν το μεγαλύτερο φιάσκο της μεταπολίτευσης, ανέφερε η Μίνα Καραμήτρου.

Σημειώνεται ότι σε βάρος των δυο προσώπων υπήρχαν διώξεις που δεν μπορούσαν να προχωρήσουν και να ασκηθούν γιατί τα δυο αυτά πρόσωπα ήταν σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων. Από τη στιγμή που σε βάρος τους υπάρχουν διώξεις θα κληθούν στη Δικαιοσύνη να μιλήσουν και να πουν «ποιος τους είπε να πουν όλα αυτά που υποστήριξαν για διάφορα πολιτικά πρόσωπα».

Για ποιο λόγο αναστέλλεται το καθεστώς προστασίας των προστατευόμενων μαρτύρων

Μετά από συνεχείς αιτήσεις ενδιαφερόμενων προσώπων ήρθε η κρίση περί ανατροπής των μέχρι τώρα δεδομένων. Η αρμόδια εισαγγελική λειτουργός έκανε δεκτή την εισαγγελική εισήγηση για άρση της προστασίας των «Κελέση» και «Σαράφη». Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι, η πραγματική ταυτότητά τους θα γίνει γνωστή, επιτρέποντας σε όσους έχουν έννομο συμφέρον και νιώθουν ότι ζημιώθηκαν από τις καταθέσεις τους, να μπορούν να στραφούν εναντίον τους.

Υπενθυμίζεται ότι, μεταξύ των πολιτικών προσώπων που είχαν κατονομαστεί ως αποδέκτες δώρων είναι και ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, και ο πρώην υπουργός, Ανδρέας Λοβέρδος. Η υπόθεση έχει αρχειοθετηθεί ως προς τα πολιτικά πρόσωπα καθώς, σύμφωνα με την ελληνική Δικαιοσύνη, σε βάρος των κατονομαζόμενων δεν έχουν εντοπιστεί ποινικές ευθύνες.

Μάλιστα, τον περασμένο Ιούλιο, ο Αντώνης Σαμαράς είχε καταθέσει αίτηση με την οποία ζητούσε τον αποχαρακτηρισμό τους, ως μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος, την αφαίρεση της προστασίας τους και την ανάσυρση της έγκλησής του εναντίον τους, για ψευδή κατάθεση και συκοφαντική δυσφήμηση.

σκάνδαλο Novartisπροστατευόμενοι μάρτυρεςειδήσεις τώραNovartis