Αμαλιάδα: Γιατρός καταρρίπτει τον ισχυρισμό της 24χρονης ότι ο μικρός Παναγιώτης ήταν ζωντανός όταν έφτασε στο νοσοκομείο
NewsroomΠολλά κοινά στοιχεία έχουν οι θάνατοι δύο βρεφών, της Κατερίνας και της Πόπης, με την 24χρονη Ειρήνη να τα έχει υπό την επίβλεψή της πριν αυτά καταλήξουν. Την ίδια ώρα ο γιατρός που προσπάθησε να επαναφέρει τον μικρό Παναγιωτάκη μιλώντας στο MEGA σοκάρει. Καταρρίπτει δε τον ισχυρισμό ότι το παιδί έφτασε ζωντανό στο νοσοκομείο.
Δύο περιπτώσεις «καρμπόν»
Η πρώτη υπόθεση αφορά το 2021, με την Ειρήνη να είναι στο σπίτι με το 6 μηνών βρέφος της Κατερίνας, την οποία καλεί στο τηλέφωνό της και στέλνει φωτογραφίες, δείχνοντας το μωρό να κοιμάται. Ο πατριός του βρέφους δήλωσε ανατριχιασμένος, όταν αντιλήφθηκε ότι δεν κοιμόταν, αλλά ήταν νεκρό. Το ίδιο αναφέρει και ο ιατροδικαστής Γαλεντέρης, ο οποίος μάλιστα διέκρινε και κάποια σημάδια γύρω από το στόμα, κινώντας του υποψίες για την αιτία θανάτου.
Υπενθυμίζεται ότι η Ειρήνη υποστηρίζει ότι το μωρό ήταν ζωντανό μέσα στο ασθενοφόρο, ωστόσο σύμφωνα με το Mega οι φωτογραφίες δεν επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς της. Παρόμοια είναι και η υπόθεση του 2024, με τον θάνατο του μικρού Παναγιωτάκη. Η 24χρονη επίσης δηλώνει ότι το παιδί ήταν ζωντανό κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, αναφέροντας ότι έκανε εμετό στο αμάξι, κάτι που διαψεύδει η γυναίκα που οδηγούσε το αυτοκίνητο.
Συνταρακτική περιγραφή του γιατρού που παρέλαβε τον μικρό Παναγιώτη
Ο γιατρός που προσπάθησε να επαναφέρει τον Παναγιωτάκη μιλώντας στο MEGA. «Με τον φακό του κινητού μου κοίταξα τα ματάκια του. Ήταν μυδριασμένο ταυτόχρονα, βλέποντας ότι το προσωπάκι του και τα χειλάκια του ήτανε μπλε. Σε φάση υποξαιμίας. Σφίξεις καμία, καρδιακοί τόνοι καμία (ένδειξη). Από τα μάτια καμία αντίδραση. Έκανα ΚΑΡΠΑ από τις μια και δέκα, μέχρι τις δύο και πέντε και 2:05 σταματήσαμε. Βέβαια, κάποια στιγμή μου λένε «γιατρέ σταμάτα» και λέω όχι σας παρακαλώ, συνεχίζουμε. Είναι παιδί, έχει δικαίωμα στην ελπίδα», τονίζει χαρακτηριστικά.
Μάλιστα, ανέφερε ότι οι υψηλοί δείκτες τροπονίνης και καλίου αποκαλύπτουν ότι το παιδί είχε πεθάνει προτού φτάσει στο νοσοκομείο.
«Βρεθήκαμε μπροστά σε τιμές, οι οποίες, ειδικά η μια του καλίου, η οποία είναι ενδεικτική, είναι ασύμβατη με τη ζωή. Δε συναντάς κάλιο 10,70 σε άνθρωπο. Είναι ασύμβατη με τη ζωή η τιμή αυτή. Η τροπονίνη που είναι πολύ υψηλή είναι ένα ένζυμο που συνήθως έχει αξία και ανεβαίνει όταν νεκρώνεται ένα κύτταρο», είπε ο γιατρός.
«Ήταν γύρω στις 13:10, βρισκόμουν στο χώρο των επειγόντων και μιλούσα πίσω από την ανοιγόμενη τζαμαρία με μία συνάδελφο. Εκείνη τη στιγμή με κορναρίσματα έφθασε ένα ΙΧ με τρεις γυναίκες. Από τη θέση του συνοδηγού βγήκε μία μικρόσωμη γυναίκα ή άντρας, στην ειλικρίνειά μου διέκρινα ένα παιδί εγώ, της ηλικίας 15 χρόνων. Πίσω ακολουθούσε η μάνα φωνάζοντας. Μπαίνοντας στα επείγοντα τα άτομα αυτά η απόστασή μας ήταν στα 2 μέτρα. Η κοντόσωμη κυρία εναπόθεσε το παιδί από μία απόσταση 20 πόντων στο εξεταστικό κρεββάτι. Τα χέρια μου τότε πήγαν απευθείας στο παιδί. Σήκωσα το ποδαράκι του κι έπεσε ξερό στο κρεββάτι, όπως το σήκωσα. Το ίδιο και το χεράκι του. Με το φακό του κινητού μου πήγα στα ματάκια του, καμία αντίδραση. Αναπνοή και καρδιακός παλμός κανένας και τα χειλάκια μπλε».
«Ενώ γίνονται όλα αυτά λέω στη μητέρα πείτε μου τι έχει γίνει με το παιδί. Οφείλω να πω μια μεγάλη αλήθεια: το παιδί βγήκε από τη θέση του συνοδηγού με την Ειρήνη ήταν με το κεφαλάκι πίσω και τα χέρια ανοιχτά. Φορούσε μόνο το πάμπερ. Η Ειρήνη φώναξε ‘ο μικρός αδερφός μου δεν ανασαίνει’. Εφαρμόσαμε μεθόδους ΚΑΡΠΑ, αναρρόφηση, κάναμε οτιδήποτε περνούσε από το χέρι μας. Κάποια στιγμή λέω στη συνάδελφο που ήταν εκεί συνέχισε εσύ να πάρω ένα τηλέφωνο προς την Διοίκηση του νοσοκομείου που είπα ότι έχω να διαχειριστώ ένα νεκρό παιδί».
Στην συνέχεια ο ιατρός πήρε τηλέφωνο και το 100 και συνέχισε να ασχολείται με τον μικρό Παναγιώτη, όπως περιέγραψε ο κ. Δημητρόπουλος. «Τελευταίο ηλεκτροκαρδιογράφημα στις 14:05 και αποφασίσαμε την διακοπή όλων των ενεργειών», είπε ο ιατρός.
«Στη φάση της ΚΑΡΠΑ έκανα στο παιδί αδρεναλίνη ενδοκαρδιακά. Πριν την κάνω όμως πήρα αίμα στο παιδί από την καρδιά. Στο πλαίσιο της ιατρικής διερεύνησης αυτής της υπόθεσης, κανείς δεν αναζήτησε αυτά τα δείγματα (αίματος) και μπήκαν στο φάκελο του παιδιού. Οι εξετάσεις είχαν παθολογικότατες τιμές σε δύο παραμέτρους», είπε ο γιατρός και μίλησε για τις τιμές των εξετάσεων του μικρού Παναγιώτη.
Ειδικά για τους υψηλούς δείκτες τροπονίνης και καλίου είπε ο κ. Δημητρόπουλος: «Η τροπονίνη δεν είναι ένα ειδικό ένζυμο που μας αφορά στο θάνατο του παιδιού. Εκείνο όμως που είναι το τεράστιο είναι η τιμή του καλίου. Η τιμή ήταν 10,70, πάνω από το 7,5 είναι ασύμβατη με τη ζωή, δεν υπάρχει ζωή».
- Το σχέδιο της Τουρκίας για τη νέα κατάσταση στη Συρία: Η Άγκυρα αναλαμβάνει τον ρόλο του προστάτη - Τα μηνύματα στις ΗΠΑ
- Γεράσιμος Χουλιάρας για σεισμό στην Τριχωνίδα: Η λίμνη έχει γίνει από πολλά ρήγματα - Έχει δώσει και 6 Ρίχτερ
- Πόσο θα αλλάξει το dating τα επόμενα χρόνια η τεχνητή νοημοσύνη – Οι καινοτομίες που έρχονται
- «Τρίμπαλο» και τρίποντο για τον ΠΑΟΚ που παρέμεινε σε απόσταση αναπνοής απ' την κορυφή