Ελλάδα|19.04.2019 10:28

Μαφία των φυλακών: Συνελήφθη ο δικηγόρος Θεόδωρος Παναγόπουλος

Σοφία Φασουλάκη

Συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής, αφού παρουσιάστηκε αυτοβούλως στην Ασφάλεια, ο δικηγόρος Θεόδωρος Παναγόπουλος, ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση για τη μαφία των φυλακών.

Το ένταλμα σύλληψης κατά του γνωστού δικηγόρου εκδόθηκε την Πέμπτη από τον ειδικό εφέτη ανακριτή για θέματα τρομοκρατίας Ευ. Νικόπουλο που χειρίζεται την υπόθεση.

Ο γνωστός δικηγόρος βρισκόταν εκτός Αθηνών -σε δίκη, στα Ιωάννινα- και είχε εκφράσει την πρόθεσή του να παρουσιαστεί σήμερα Παρασκευή στον ανακριτή. Μετά την τροπή που πήρε η υπόθεση επέστρεψε άρον άρον και «παραδόθηκε».

«Εάν αυτό ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, που έχει διαρρεύσει, το πρωί θα εμφανιστώ μόνος μου στον ανακριτή να δω περί τίνος πρόκειται», τόνισε ο κ. Παναγόπουλος. «Εγώ το μόνο που έχω να πω είναι ότι μένω άναυδος, αυτό έχω πω, τίποτα παραπάνω», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Δεν είχα καμία σχέση με την υπόθεση αυτή, ούτε με την υπόθεση της Energa ούτε με την υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας από το 2014 έως τα μέσα του 2017, απολύτως καμία σχέση», τόνισε.

Ο Θ. Πανόπουλος ήταν δικηγόρος του Γ. Αντωνόπουλου ο οποίος ήδη κρατείται στον Κορυδαλλό, διαχωρίζοντας ωστόσο τη θέση του πρόσφατα, καθώς -όπως είπε- δεν γνώριζε τις επαφές που είχε ο εντολέας του με του Αλβανούς κρατούμενους των φυλακών. Μάλιστα, στη δίκη για την απόπειρα δολοφονίας του Αντωνόπουλου, ο ίδιος εξέφρασε την άρνησή του να υπερασπίσει το θύμα και πρώην εντολέα του.

Ο Θ. Παναγόπουλος αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή Ευτ. Νικόπουλου για να ενημερωθεί για στοιχεία της δικογραφίας και να λάβει, όπως όλα δείχνουν, προθεσμία για να απολογηθεί.

Καταιγιστικές, λοιπόν, είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του αποκαλούµενου «Κορυδαλλός mafia», καθώς µετά την προφυλάκιση του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, συνελήφθη την Πέμπτη έξω από εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας και ο δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

μαφία των φυλακώνΑλέξανδρος ΛυκουρέζοςΘεόδωρος Παναγόπουλοςδικηγόρος