Δαμάσι Λάρισας: Κραυγή αγωνίας από κατοίκους που ζουν σε κοντέινερ τέσσερα χρόνια μετά τον σεισμό
NewsroomΤην τραγική κατάσταση που βιώνουν οι σεισμόπληκτοι στο Δαμάσι Λάρισας, τέσσερα χρόνια μετά τον σεισμό των 6,3 Ρίχτερ, και την εγκατάλειψή από την Πολιτεία περιέγραψε ο Δήμαρχος Τυρνάβου, Στέλιος Τσικρίτσης μιλώντας σήμερα (27/12) στο Open και στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος».
«Η πολιτεία αυτή τη στιγμή νίπτει τας χείρας»
Όπως είπε ο ίδιος, οι 60 οικογένειες συνεχίζουν να ζουν σε κοντέινερ σε πρωτόγονες συνθήκες με παιδιά να χρειάζονται 3-4 κουβέρτες, καταγγέλλοντας πως η πολιτεία παραμένει απούσα στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.
«Αποδείχθηκαν κούφιες οι όποιες εξαγγελίες της κυβέρνησης για άμεση επισκευή και κατασκευή καινούργιων σπιτιών και πλήρη αποκατάσταση των πληγέντων. Τέσσερα χρόνια μετά, άνθρωποι μένουν σε κλουβιά, ολόκληρες οικογένειες, ενώ τα ζητήματα των αποζημιώσεων πρέπει να επιλυθούν άμεσα» είπε αρχικά ο δήμαρχος Τυρνάβου.
Στην συνέχεια είπε: «Υπάρχουν γραφειοκρατικές διαδικασίες. Η απάντηση είναι ότι και η πολιτεία αυτή τη στιγμή νίπτει τας χείρας της και λέει ότι βάσει του νόμου, υπάρχει κώλυμα από τις τράπεζες για να επιδοτήσει, με άτοκα δάνεια, τους σεισμόπληκτους. Υπάρχει επιδότηση από το κράτος που φτάνει το 80%».
«Είχαν ανακοινώσει ότι η επιδότηση θα είναι στα 1000 ευρώ το τετραγωνικό. Τόσο είχαν αξιολογήσει το τετραγωνικό μέτρο τότε. Αυτή τη στιγμή έχουμε ανατιμήσεις στα οικοδομικά υλικά και, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των μηχανικών, φτάνουν τα 1.600 ευρώ το τετραγωνικό. Και μιλάμε για ανθρώπους αγρότες και κτηνοτρόφους, με αποτέλεσμα η τράπεζα να μην τους δίνει άτοκα δάνεια» συμπλήρωσε ο δήμαρχος Τυρνάβου.
- Αεροπορικό δυστύχημα στη Νότια Κορέα: Μόλις 2 από τους 181 επιβαίνοντες επέζησαν - Ντοκουμέντο από τη στιγμή της συντριβής
- «Κοκτέιλ» αναπνευστικών λοιμώξεων αυξάνει τις νοσηλείες - Με αυξημένα κρούσματα θα έρθει το νέο έτος
- Τριπλός σεισμός ανοιχτά της Κρήτης - Κοντά στη Ζάκρο τα επίκεντρα
- Πώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο «κατέβασε» τζαμαρία στην Κηφισίας - «Οδηγούσε» ανήλικος