Χρήστος Μάστορας: Σήμερα (19/2) η δίκη του - Τα αδικήματα που αντιμετωπίζει και οι ποινές
NewsroomΑντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη θα βρεθεί σήμερα (19/12) ο Χρήστος Μάστορας, που κατηγορείται για δύο πλημμελήματα.
Πιο συγκεκριμένα, ο γνωστός τραγουδιστής αντιμετωπίζει την κατηγορία της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, καθώς και της επικίνδυνης οδήγησης.
Όσον αφορά τις ποινές που αντιμετωπίζει, προβλέπουν ελάχιστη ποινή φυλάκισης δύο μηνών, διοικητικό πρόστιμο, χρηματική ποινή και αφαίρεση του διπλώματος για έξι μήνες.
Το χρονικό της υπόθεσης Μάστορα
Πρόκειται για όσα συνέβησαν την 3η Φεβρουαρίου, όταν ο τραγουδιστής, προσπάθησε να ξεφύγει από τον έλεγχο της Τροχαίας, ενώ σε αλκοτέστ που του έγινε η μέτρηση έδειξε πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια.
Από την πλευρά του, ο Χρήστος Μάστορας ισχυρίζεται ότι δεν προσπάθησε να αποφύγει τον έλεγχο και έφυγε με το αυτοκίνητο, αφού δεν είχε καταλάβει ότι γινόταν αλκοτέστ.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η Τροχαία έδωσε σήμα και ο τραγουδιστής υποχρεώθηκε να σταματήσει στο επόμενο μπλόκο, όπου υποβλήθηκε σε αλκοτέστ.
Ο ίδιος φέρεται να ισχυρίζεται ότι είχε πιει τρία ποτήρια αλκοόλ και δηλώνει μετανιωμένος, αναγνωρίζοντας παράλληλα ότι οι αστυνομικοί έκαναν καλά τη δουλειά τους.
Αρχικά η δίκη είχε προσδιοριστεί στο Αυτόφωρο για τις 3 Φεβρουαρίου και στη συνέχεια για τις 6 του ίδιου μήνα, όταν ο κατηγορούμενος υπέβαλε αίτημα να εξεταστεί από το δικαστήριο ο αστυνομικός που τον σταμάτησε στο πρώτο μπλόκο της Τροχαίας για έλεγχο αλκοτέστ και να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη στο βιντεοληπτικό υλικό που δείχνει την πορεία του αυτοκινήτου του.
Και ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε τότε αναβολή της υπόθεσης εξηγώντας πως «μόνη η κατανάλωση αλκοόλ δεν συνιστά επικίνδυνη οδήγηση, συνιστά με άλλα περιστατικά. Θεωρώ ότι είναι κρίσιμο να εξεταστεί ο αστυνομικός στο ακροατήριο».
- Μητσοτάκης για αγρότες: Δεν θα πληρώνουν ειδικό φόρο στο πετρέλαιο και τον ΦΠΑ - Τέλος η ανοχή στα μπλόκα
- «Ψηφιακός θόρυβος» πίσω από το μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών, πώς προκλήθηκε - Όλο το πόρισμα
- Ανελέητη καταστολή στο Ιράν: Φόβοι ότι οι νεκροί ξεπερνούν τους 12.000
- Τα καλύτερα βίντεο που έχετε δει σήμερα: Δεκάδες άνθρωποι... σωριάζονται στους παγωμένους δρόμους του Άμστερνταμ