Ζητείται Δικαιοσύνη για Τέμπη και Πύλο: Μεγάλο συλλαλητήριο και συναυλία σήμερα στο Σύνταγμα
Newsroom
Δύο από τις συγκλονιστικότερες τραγωδίες της σύγχρονης εποχής στην Ελλάδα θα ενωθούν σήμερα στο Σύνταγμα, στη μεγάλη συναυλία που θα γίνει για την Πύλο και τα Τέμπη.
Συγκεκριμένα, στις 3 το μεσημέρι (22/3) διοργανώνεται μεγάλη συναυλία με αφορμή τη διεθνή ημέρα δράσης ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό. Σε αυτό το πλαίσιο θα υπάρξουν και παρεμβάσεις συγγενών θυμάτων κρατικής βίας, όπως ο Βασίλης Μάγγος, ο Μοχάμεντ Καμράν και ο Κώστας Μανιουδάκης.
Κάλεσμα για το σημερινό συλλαλητήριο απηύθυνε η ΚΕΕΡΦΑ, μαζί με επιζώντες του πολύνεκρου ναυαγίου στην Πύλο, αλλά και συγγενείς θυμάτων των Τεμπών, έχοντας στο πλάι τους συνδικάτα, φοιτητικές οργανώσεις και κοινότητες μεταναστών.
Η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ
Στις 22 Μάρτη, ξεσηκωνόμαστε σε όλο τον πλανήτη μετά την επάνοδο Τραμπ για να τσακίσουμε την απειλή του φασισμού και να βάλουμε τέλος στις δολοφονίες των προσφύγων στα σύνορα. Να μην αφήσουμε την κυβέρνηση να συγκαλύψει τα εγκλήματα της στην Πύλο, τα Τέμπη και τα αστυνομικά τμήματα.
Είμαστε στο πλευρό των οικογενειών των προσφύγων που στις 14/6/2023 στην Πύλο είδαν να δολοφονούνται πάνω από 600 παιδιά, γονείς και αδέλφια τους στην Πύλο και ζητάνε δικαιοσύνη. Είμαστε στο πλευρό των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών και της Πύλου που ενώνουν στις φωνές τους στις 22 Μάρτη για να μην περάσει η συγκάλυψη των εγκλημάτων. Γιατί οι ζωές όλων μετράνε!
Το Λιμενικό ρυμούλκησε με σκοινί το πλοίο Adriana για να το διώξει προς την Ιταλία, προκαλώντας τη βύθιση του. Για 15 ώρες, Λιμενικό και η Frontex δεν διέσωσαν τους 750 πρόσφυγες. Βρέθηκαν 82 σωροί και 102 μόνο επιζώντες.
Γι’ αυτό το έγκλημα, η δίκη στο Ναυτοδικείο είναι αναγκαίο να γίνει τώρα και να πάνε στη φυλακή οι δ Στις 22 Μάρτη, διαδηλώνουμε και απαιτούμε να καταργηθεί το Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου της ΕΕ που ακυρώνει το δικαίωμα στο άσυλο και ανοίγει το δρόμο για κλιμάκωση των ρατσιστικών δολοφονιών στα σύνορα της ΕΕ-φρούριο.
Απαιτούμε άσυλο, στέγη, χαρτιά για τους μετανάστες. Φιλοξενία σε σπίτια μέσα στις πόλεις και όχι αποκλεισμό σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Απαιτούμε ανοιχτά σύνορα για τους πρόσφυγες.
Η κυβέρνηση με τις πολιτικές του ρατσισμού στρώνει το δρόμο στην ακροδεξιά και τους φασίστες, όπως στο βουλευτή της Νίκης που κατέστρεψε έργα τέχνης.
Στις 22 Μάρτη υψώνουμε τη φωνή μας για να κλείσουμε την πόρτα στην απειλή της ακροδεξιάς και του φασισμού, για να μην μετατραπούν οι μετανάστες σε αποδιοπομπαίους τράγους για την χρεοκοπία της κυβέρνησης της φτώχειας, του πολέμου, του σεξισμού, των καταστροφών, των ιδιωτικοποιήσεων που σκοτώνουν.
Διεθνής ξεσηκωμός στις 22 Μάρτη ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό
Διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί και σε ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Βρετανία, Πολωνία, Δανία, Τσεχία, Καταλωνία, Ιαπωνία, Ν. Αφρική, Τυνησία, Καναδά, Κύπρος, Νορβηγία, Αυστρία, Ουγγαρία, Aυστραλία, Πακιστάν.
Συλλαλητήρια θα γίνουν στις εξής πόλεις της Ελλάδας: Θεσσαλονίκη Αγ. Βενιζέλου 12 μμ., Χανιά Αγορά 12μεσ, Ηράκλειο Λιοντάρια, 12 μμ., Βόλος πλ. Αγίου Νικολάου 12 μμ., Γιάννενα περιφέρεια 12 μμ., Ξάνθη κεντρική πλατεία 12 μμ. Κομοτηνή κεντρική πλατεία 12 μμ., Πάτρα Πλατεία Γεωργίου 12 μμ.
- Περισσότεροι από 1.130 διαδηλωτές έχουν συλληφθεί από την Τετάρτη στην Τουρκία - Η πρώτη φωτογραφία του Ιμάμογλου στη φυλακή
- Ο Πούτιν έκανε στον Τραμπ ένα «πολύ προσωπικό δώρο», λέει το Κρεμλίνο – Ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας ανάμεσα στους δυο ηγέτες
- «Καμπανάκι» από τον ΠΟΥ: Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων φυματίωσης σε παιδιά
- Ξεκινάει η δίκη του Ζεράρ Ντεπαρντιέ για την κατηγορία σεξουαλικής παρενόχλησης σε δύο γυναίκες