Τέμπη: «Οι τραυματίες διάσπαρτοι, θέλουμε φώτα» - Χάος και μηδέν συντονισμό «μαρτυρούν» νέα ηχητικά ντοκουμέντα
Newsroom
Νέα ηχητικά ντοκουμέντα φέρνει στο «φως» το OPEN, από τη μοιραία νύχτα στα Τέμπη, όπου δύο τρένα συγκρούστηκαν και έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι.
Χάος, έλλειψη συντονισμού και οργάνωσης επικρατούσε στον τόπο της τραγωδίας μετά τη μοιραία σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, όπως αποκαλύπτει το OPEN.
Διάλογοι χάους
Αστυνομικός ΟΠΚΕ: Εδώ έρχονται συνέχεια ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα, τα οποία δεν ξέρουν να πάνε στο σημείο! Μπορείς να με ενημερώσεις για να τους ενημερώνω από πού θα πάνε.
Εκφωνητής 100: Για μίλα λίγο, μίλα λίγο.
Αστυνομικός: Έλα συνάδελφε. Είμαι εδώ στο τέτοιο, βγάζω τον κόσμο τις γραμμές, είναι στις γραμμές, έχουν εκτροχιαστεί τρία βαγόνια μπροστά, στείλε μου ό,τι έχεις.
Εκφωνητής 100: Άκουσε με λίγο, θέλω να μου πεις από τι προήλθε η σύγκρουση, με τι;
Αστυνομικός: Συνάδελφε, προσοχή! Προσπαθώ να βγάλω τον κόσμο τις γραμμές, μιλάμε για εκατοντάδες άτομα, ε.
Εκφωνητής 100: Ρε 'συ πες μου σε παρακαλώ, με τι συγκρούστηκε το τρένο;
Αστυνομικός: Δεν έχω καταλάβει ακόμη. Πρέπει να βγάλω τον κόσμο από τις γραμμές.
Εκφωνητής 100: Ωραία, πες σε κάποιον άλλον να μου πει με τι συγκρούστηκε το τρένο.
Αστυνομικός: Να βγάλω τον κόσμο από τις γραμμές που κινδυνεύει και μετά θα πάω και εκεί.
Εκφωνητής 100: Έγινε, έγινε.
Χωρίς καν τα απαραίτητα μέσα έπρεπε να σώσουν ανθρώπους
Αστυνομικοί και πυροσβέστες καλούνται να σώσουν ανθρώπινες ζωές χωρίς τα απολύτως απαραίτητα μέσα.
Αστυνομικός: Κέντρο, κανονίστε να κάνει κουμάντο κάποιος για προβολείς. Φώτα, χρειάζονται φώτα, φώτα.
Εκφωνητής 100: Προβολείς;
Αστυνομικός: Οι τραυματίες είναι διάσπαρτοι, φώτα, προβολείς, φώτα.
Εκφωνητής 100: Προβολείς. Έγινε.
Αστυνομικός: Είναι διάσπαρτες. Και ομάδες, χρειάζονται διασώστες.
«Αυτό αποδεικνύει για άλλη μια φορά πόσο απροετοίμαστο ήταν το κράτος παρότι υπήρχε το Μάτι. Και μετά το Μάτι θα έπρεπε να υπάρχει η εμπειρία στην αντιμετώπιση και στην αρμοδιότητα αυτών των τραγικών στοιχημάτων», σχολιάζει η Μαρία Χατζηκωνσταντίνου, δικηγόρος συγγενών θυμάτων.
Στη Λάρισα, αύριο (28/3), η ανακριτική διαδικασία θα συνεχιστεί με καταθέσεις μαρτύρων, στελεχών του ΟΣΕ και της Hellenic Train.
Τα νέα ηχητικά ντοκουμέντα
- Πάρος και Μύκονος «πνίγηκαν» από τις ισχυρές καταιγίδες: Χείμαρροι παρέσυραν οχήματα – Προβλήματα και στην Πελοπόννησο
- Πώς η «κάλπη» αλλάζει με μία σύλληψη - Καταποντισμός Ερντογάν στις δημοσκοπήσεις
- Συνολάκης: Μπορεί να συμβεί στην Ελλάδα σεισμός 8 Ρίχτερ – Στην καλύτερη περίπτωση θα είναι υποθαλάσσιος
- Προκλητική Βάσια Τριφύλλη για Φιλιππίδη: «Η Παπούλια είναι ωραία γυναίκα, πώς είναι δυνατόν να μην της δείξει κάτι;»