Τουρίστρια για την «πόρτα» στην Ακρόπολη: Αν έμπαινα σε τζαμί, θα το ήξερα
NewsroomΈκπληκτες για το γεγονός ότι αρχαιοφύλακες τους απαγόρευσαν να μπουν στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης δηλώνουν Γερμανίδες τουρίστριες. «Αν ήταν στο Μαρόκο, στη Σαουδική Αραβία ή στο Ντουμπάι θα ήταν κατανοήτο. Αν έμπαινα σε τζαμί στο Ιράν θα ήμουν προετοιμασμένη. Όμως είναι στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Δεν μπορεί να μας λένε ότι για την είσοδο στην Ακρόπολη υπάρχει ενδυματολογικός κώδικας» δηλώνει στα ΝΕΑ η Λέιλα Πίνταγες, σχεδιάστρια μόδας στο Βερολίνο και μία από τις Γερμανίδες στις οποίες δεν επετράπη η είσοδος.
Η ίδια μαζί με 13 άλλες κοπέλες ταξίδεψαν στην Αθήνα προκειμένου να γιορτάσουν τον επικείμενο γάμο της φίλης τους Ντεζιρέ Κένινγκ. «Η κυρία στην είσοδο μας είπε ότι δεν ήμασταν ντυμένες κατάλληλα, ότι είμαστε πολύ γυμνές» αναφέρει η Ντεζιρέ Κένινγκ. «Δεν είναι αλήθεια. Σύντομα πολλοί άλλοι με λιγότερα ρούχα ή φορώντας σορτς μπήκαν στο χώρο. Θέλαμε να δείξουμε πόσο όμορφη είναι η ιστορία της χώρας σας και να εκφράσουμε το σεβασμό μας. Δεν είχαμε πρόθεση να κάνουμε κάτι κακό, απλώς διασκεδάζαμε. Καμία από εμάς δεν ήταν αγενής ή πιωμένη, το οποίο θα καταλάβαινα ως αιτία άρνησης της εισόδου. Κι όμως…» συνεχίζει η ίδια και τονίζει την απογοήτευσή της.
«Δεν μας άφηναν να μπούμε μέσα και αρνήθηκαν να μας δώσουν τα χρήματα. Νομίζω ότι αυτή η συμπεριφορά αυτή ήταν ρατσιστική. Δεν μπορώ να βρω άλλη αιτία. Ξέρω πώς να συμπεριφερθώ σε κάθε σημείο της Γης. Στο χώρο υπήρχαν πολλές πινακίδες: Μην τρώτε παγωτό, μην φέρνετε σκυλιά κλπ. Πουθενά δεν υπήρχε σήμανση για το ντύσιμο. Γι’ αυτό το ταξίδι ξοδέψαμε 2.500 ευρώ και μόνο για την επίσκεψη στην Ακρόπολη 200 ευρώ. Είχαμε κανονίσει το φωτογράφο, είχαμε φτιάξει τα ρούχα, το περιμέναμε τόσο καιρό. Και όμως δεν μας ζήτησαν μια συγγνώμη Ήταν κρίμα την πρώτη μου φορά στην Αθήνα , σε ένα κατά τα άλλα όμορφο ταξίδι, να έχω αυτή την εμπειρία» λέει η κυρία Κένιγνκ.
Οι αρμόδιοι υποστηρίζουν ότι απαγορεύτηκε η είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο επειδή οι τέσσερις γυναίκες είχαν μαζί τους επαγγελματία φωτογράφο χωρίς να διαθέτουν σχετική άδεια. Κύκλοι του υπ. Πολιτισμού επεσήμαναν επίσης ότι οι επαγγελματικές φωτογραφίσεις στο χώρο πρέπει να εγκρίνονται από την Εφορία Αρχαιοτήτων και το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.
- Ερευνητές ανέπτυξαν ακουστικά που μπορούν να εντοπίσουν πρώιμα σημάδια Αλτσχάιμερ - Πώς λετουργούν
- Κατά της διαγραφής Σαμαρά ο Καραμανλής: Η κριτική δεν αντιμετωπίζεται με πειθαρχικά μέτρα - Δεν με ενδιαφέρει η Προεδρία
- Εορταστικό ωράριο 2024: Πότε ξεκινάει - Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά
- Σε τροχιά κλιμάκωσης ο πόλεμος στην Ουκρανία; Το επόμενο βήμα του Πούτιν, τα πυρηνικά και ο παράγοντας Τραμπ