Ελλάδα|11.11.2018 10:25

Ο Βόλος «φοράει» τα γιορτινά του και μαγεύει!

Ντέπη Χιωτοπούλου

Με το σύνθημα «Ο Βόλος μας μαγεύει» για τέταρτη χρονιά η πόλη φωταγωγείται και εορτάζει την περίοδο των Χριστουγέννων με ποικίλες εκδηλώσεις.

«Ο Βόλος τα Χριστούγεννα, για τέταρτη χρονιά, παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, που θα διαρκέσει περίπου ένα μήνα, από τις 29 Νοεμβρίου που θα είναι η εναρκτήρια εορταστική εκδήλωση έως τις 7 Ιανουαρίου 2019» αναφέρει στο ethnos.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης.

Αύξηση στο αεροδρόμιο Ν.Αγχιάλου

Σ’ ότι αφορά την περιοχή, τουριστικά, όπως αναφέρει ο κ. Ζαφείρης, «ο χειμώνας, ακόμη, δεν έχει περπατήσει πάρα πολύ καλά, ωστόσο στην πόλη του Βόλου, και σε δημοφιλείς πηλιορείτικους προορισμούς, όπως Πορταριά, Μακρινίτσα κτλ., ο τουρισμός πηγαίνει αρκετά καλά».

Για την καλοκαιρινή σεζόν υπήρξε μια αύξηση στο αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου, «καταγράφουμε αύξηση 40%, αλλά ακόμη το νούμερο είναι μικρό» λέει ο κ. Ζαφείρης.

Αύξηση υπήρξε από την καινούργια πτήση της easyjet από Λονδίνο, από Βρυξέλλες με την flyTui και από Μόναχο με πτήση της Condor.

Το όραμα των 365 ημερών

Τέλος, σ’ ότι αφορά τις προωθητικές κινήσεις της περιοχής, «προωθούμε τη γαστρονομία και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, απευθυνόμαστε σε διαφορετικούς τουρίστες, εκτός σεζόν, έτσι ώστε αυτό το όραμα των 365 ημερών, που προτείνει και το υπουργείο Τουρισμού, να γίνει πραγματικότητα σε εμάς» αναφέρει στο ethnos.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης λέγοντας χαρακτηριστικά «Βόλος και Πήλιο είναι αλήθεια, είναι το σύνθημα μας, στο Βόλο και στο Πήλιο μπορείς να δεις ακόμη και τους Κενταύρους!».

ΒόλοςτουρισμόςΧριστούγεννα