Στους δρόμους οι Κερκυραίοι για τα σκουπίδια
NewsroomΜε κεντρικό σύνθημα «Φτάνει πια.. τέλος στα σκουπίδια, η υγεία μας πάνω από όλα. Βρείτε λύση» βγήκαν στους δρόμους κάτοικοι της Κέρκυρας, πραγματοποιώντας ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο του νησιού. Με πανό στα χέρια αλλά και φωνάζοντας συνθήματα, οι διαμαρτυρόμενοι έφτασαν στο κτίριο του δημαρχείου στο Μαράσλειο, όπου υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη.
Εκπρόσωποι της κινητοποίησης συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Κέρκυρας, Κώστα Νικολούζο, ζητώντας απαντήσεις για την κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει το νησί. Παράλληλα, ήθελαν να ενημερωθούν και για τις μελλοντικές κινήσεις του δήμου για την επίλυση του προβλήματος.
Επίσης, το απόγευμα της Δευτέρας, 12 Νοεμβρίου, αναμένεται να πραγματοποιηθεί πορεία από τους κατοίκους της βόρειας Κέρκυρας, μεταξύ Ρόδας και Αχαράβης, οι οποίοι θα διαμαρτυρηθούν για τα «βουνά» των απορριμμάτων που «πνίγουν» την περιοχή τους.
Στη νότια Κέρκυρα συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των κατοίκων της Λευκίμμης, οι οποίοι αντιδρούν στη λειτουργία ΧΥΤΑ στην περιοχή τους και τη συνεχή παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων. Το βράδυ της Κυριακής, 11 Νοεμβρίου, για ακόμη μία φορά, οι κάτοικοι της νότιας Κέρκυρας βγήκαν στους δρόμους και πραγματοποίησαν δυναμικό συλλαλητήριο.
- Τα μπλόκα των αγροτών τα επόμενα 24ωρα, το σχέδιο για τις γιορτές και η πρώτη αντίδραση της κυβέρνησης
- Ο Ιβάν Σαββίδης στους εργαζόμενους του OPEN: «Δεν τα έχω πει ακόμα όλα στην Ελλάδα»
- Σκάνδαλο Έπσταϊν: Οι νέες φωτογραφίες με Τσόμσκι, Μπιλ Γκέιτς και τα περίεργα μηνύματα από τη «Λολίτα»
- Γιώργος Μαζωνάκης: Ποιος είναι ο 21χρονος Στέφανος Παπαδόπουλος που κατέθεσε μήνυση κατά του τραγουδιστή