Ελλάδα | 07.06.2019 17:57

Climate Strike: Δράση κατά της κλιματικής αλλαγής (vid)

Newsroom

Δύο φοιτητές του ΑΠΘ εμπνεύστηκαν από την 16χρονη Σουηδέζα ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ, η οποία ξεκίνησε την παγκόσμια καμπάνια «Παρασκευές για το Μέλλον» (Fridays for the Future) για να σταματήσει την υπερθέρμανση του πλανήτη και την κλιματική αλλαγή και για τον λόγο αυτό έχει προταθεί για το Νόμπελ Ειρήνης 2019.

Ο λόγος για την Ελισάβετ Φασούλα και για τον Δημήτρη Γκλιάγα οι οποίοι μίλησαν στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 7:00» του Open Tv για τη δράση και το κίνημά τους. 

«Το κίνημα στην Ελλάδα έχει ξεκινήσει και παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις. Ξεκινήσαμε δειλά - δειλά από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και πλέον στη δεύτερη παγκόσμια κινητοποίηση συμμετείχαν δράσεις και στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης και στην Αλεξανδρούπολη, ενώ πολλά παιδιά προετοιμάζονται και στην Πάτρα. Η ανάγκη για το περιβάλλον είναι τέτοια ώστε μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί το αντιλαμβάνονται και λαμβάνουν δράση», ανέφερε η Ελισάβετ Φασούλα .

Από τη μεριά του ο Δημήτρης Γκλιάγας σχολίασε: «Είναι πολύ θετικό που ξεκινούν τέτοιες δράσεις στην Ελλάδα. Είμαστε παιδιά που έχουμε οργανωθεί και συμμετέχουμε και σε άλλες ομάδες για την περιβαλλοντολογική προστασία και γι’ αυτό προσπαθήσαμε να φέρουμε στη χώρα και αυτό το κίνημα που έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στο εξωτερικό. Προσπαθούμε να δείξουμε πως η περιβαλλοντολογική προστασία πρέπει να μπει στην παιδεία των ανθρώπων και στην καθημερινότητά τους».

Climate Strikeπαρασκευές για το μέλλονκλιματική αλλαγή