Ελλάδα|10.06.2019 16:56

O καθηγητής που διασκεύασε το «Mama» του Sin Boy: Ετσι μείωσα το άγχος των μαθητών

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Χαρούμενος διότι πέτυχε τον σκοπό του, να χαλαρώσει τους μαθητές που δίνουν Πανελλαδικές Εξετάσεις, δήλωσε στο ethnos.gr o καθηγητής Μαθηματικών από τη Θεσσαλονίκη, Κώστας Τζενανίδης, ο οποίος «ντύθηκε» Sin Boy και διασκεύασε το επιτυχημένο τραγούδι «Mama».

Οι στίχοι, τους οποίους έγραψε ο Κώστας Τζενανίδης με τη βοήθεια μαθητών του και κατόπιν «ντύθηκαν» με τον ρυθμό και τη μουσική του τραγουδιού, σχετίζονται με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις και το μάθημα των Μαθηματικών. Μάλιστα καταλήγουν με τον πλέον αισιόδοξο τρόπο, καθώς ο ήρωας της ιστορίας καταφέρνει να γράψει καλά στις εξετάσεις. Στο βιντεάκι για το τραγούδι, το οποίο δημιουργήθηκε, επίσης, με τη βοήθεια μαθητών του, ο καθηγητής τραγουδά μπροστά σε έναν πίνακα με εξισώσεις σε αίθουσα διδασκαλίας του φροντιστηρίου στο οποίο κάνει μαθήματα.

«Διδάσκω 15 χρόνια και κάθε χρόνο τέτοια εποχή παρατηρώ ότι οι μαθητές της Γ’ Λυκείου διακατέχονται από έντονο άγχος εν όψει των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Έγραψα τους στίχους πάνω στο τραγούδι, διότι ήθελα να τους χαλαρώσω και να περιορίσω λίγο το άγχος τους. Το μήνυμα που ήθελα να περάσω ήταν ότι τα Μαθηματικά είναι ένα δύσκολο παιχνίδι γνώσης, αλλά αποτελούν παιχνίδι. Είμαι χαρούμενος γιατί πέτυχα τον σκοπό μου. Είδα ότι οι μαθητές μου γέλασαν πάρα πολύ και πως μειώθηκε λίγο το άγχος τους για τις εξετάσεις. Πιστεύω ότι κάτι ανάλογο θα συνέβη στους υπόλοιπους μαθητές ανά τη χώρα» αναφέρει ο Κώστας Τζενανίδης.

Ο ίδιος τόνισε ακόμα στο ethnos.gr ότι δεν πίστευε πως το εγχείρημά του θα είχε τέτοια απήχηση. «Δεν γνώριζα το τραγούδι. Το έμαθα από τους μαθητές μου και ένα βράδυ μου ήρθε η ιδέα για τη διασκευή. Μαθητές μου με βοήθησαν να μιξάρω τη φωνή μου στη μουσική και να ετοιμάσουμε το βιντεάκι».

Στην ερώτηση για το αν πρέπει να περιμένουμε δεύτερη, ανάλογη απόπειρα από τον ίδιο, μιας και οι Πανελλαδικές έχουν ακόμα δρόμο μπροστά τους, ο Κώστας Τζενανίδης απαντά με χαμόγελο: «Μην περιμένετε κάτι άλλο. Άλλωστε, οι Πανελλαδικές Εξετάσεις τελείωσαν για μένα».

πανελλαδικές εξετάσειςμαθηματικά