Ελλάδα|22.10.2018 16:09

Εισβολή φοιτητών και μαθητών στο υπουργείο Παιδείας (pics+vid)

Newsroom

«Διαλύετε τις ζωές μας» φώναζαν φοιτητές στον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, αφού κατάφεραν να μπουν στο γραφείο του.

«Μας κοροϊδεύετε, μας κάνετε τον ανήξερο, θέλετε να απομαζικοποιηθούν τα πανεπιστήμια» λένε στον Κώστα Γαβρόγλου φοιτητές που πρόσκεινται στο ΚΚΕ.

Οι μαθητές και φοιτητές που πραγματοποιούσαν νωρίτερα συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας κατάφεραν να εισβάλλουν στο κεντρικό κτήριο. 

Επικράτησε μικροένταση, ενώ οι περισσότεροι μαθητές βρίσκονταν στον προαύλιο χώρο του υπουργείου.

Μια ομάδα είχε μπει μέσα στο υπουργείο και έφτασε στο γραφείο του Κώστα Γαβρόγλου. 

«Αυτά τα πράγματα που πάτε να φέρετε δεν θα τολμήσετε να τα φέρετε κι ας φέρετε το στρατό, ας φέρετε τις δυνάμεις καταστολής, ας φέρετε το ΝΑΤΟ» φώναξε ένας φοιτητής ενώ όλοι οι συγκεντρωμένοι στο γραφείο του υπουργού Παιδείας φώναξαν εν χορώ το σύνθημα: «Τσίπρα και Γαβρόγλου, ακούστε το καλά, αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά».

Οι συγκεντρωμένοι αντιδρούν στο νόμο Γαβρόγλου, που όπως σημειώνουν επιδιώκει να μετατρέψει το σχολείο σε ένα «εργοστάσιο που παράγει ανθρώπους προς κατανάλωση από την αγορά εργασίας για να καλύψει τις ανάγκες της». 

Την ίδια ώρα οι φοιτητές αντιδρούν στις αλλαγές που φέρνει ο νόμος στις συνενώσεις ΑΕΙ - ΤΕΙ και στις διασπάσεις τμημάτων 

Δεν έλειψαν, ωστόσο, και τα «χαλαρά» στιγμιότυπα: Οταν χτύπησε το τηλέφωνο του υπουργού Παιδείας, ένας φοιτητής έσπευσε να ρωτήσει: «Τσίπρας;», για να απαντήσει ο κ.Γαβρόγλου: «Όχι ακόμη...».

Αυτή την ώρα φοιτητές και μαθητές έχουν αποχωρήσει από το το γραφείο του υπουργού βρίσκονται όμως ακόμη στον χώρο του υπουργείου και σε λίγη ώρα αναμένεται να συνεδριάσει το συντονιστικό προκειμένου να αποφασίσουν ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις τους.

Την αντίδραση των συνεργατών του υπουργού προκάλεσε η τοποθέτηση των μικροφώνων των τηλεοπτικών σταθμών μπροστά στο γραφείο του Κώστα Γαβρόγλου. Συνεργάτης του απομάκρυνε το μικρόφωνο, με τους φοιτητές να διαμαρτύρονται και να ζητούν να μείνουν τα μικρόφωνα, προκειμένου να ακουστούν αυτά που θα τους πει όπως ανέφεραν σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό.

φοιτητέςυπουργείο ΠαιδείαςΚώστας Γαβρόγλουμαθητές