Ελλάδα|14.11.2018 09:41

Χτύπησε ξανά η σπείρα που ανατινάζει ΑΤΜ

Ευλαμπία Ρέβη

Aγνωστοι δράστες προκάλεσαν έκρηξη πιθανότατα με τη μέθοδο plofkraak στο ΑΤΜ χωρίς, ωστόσο, να καταφέρουν να αρπάξουν τις κασετίνες με τα χρήματα. Από την έκρηξη καταστράφηκε το ΑΤΜ και προκλήθηκαν φθορές στην πρόσοψη του σουπερμάρκετ και σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Eνα τέταρτο αργότερα βρέθηκε καμένο ένα αυτοκίνητο στην οδό Αρίωνος στο Μενίδι με τις Αρχές να εξετάζουν εάν πρόκειται για το όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Η συγκεκριμένη μέθοδος είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους κακοποιούς την τελευταία τριετία. Πρώτα συνδέουν φιάλες υγραερίου με λάστιχα ποτίσματος ή άλλα ειδικά λάστιχα και στη συνέχεια τοποθετούν τη μία άκρη του λάστιχου μέσα στη σχισμή του ΑΤΜ από την οποία βγαίνουν τα χρήματα.

Η άλλη άκρη είναι συνδεδεμένη με την μπουκάλα και τότε ανοίγουν τη στρόφιγγα του αερίου το οποίο διοχετεύουν στο εσωτερικό του ΑΤΜ. Η έκρηξη που είναι και το τελευταίο βήμα στο οποίο προβαίνουν γίνεται με τη… βοήθεια της μπαταρίας του οχήματος και συνήθως με ηλεκτρικά «γυμνωμένα» καλώδια τα οποία έχουν κολλήσει στο λάστιχο.