Ελλάδα|24.06.2019 22:03

Καμένα Βούρλα: Δύο κολυμβήτριες κινδύνεψαν να πνιγούν

Newsroom

Από θαύμα σώθηκαν δύο 18χρονες κοπέλες όταν το απόγευμα της Κυριακής πήγαν για μπάνιο στην περιοχή Φάρος στα Καμένα Βούρλα. 

Τα ρεύματα παρέσυραν τα δυο κορίτσια στα ανοιχτά και άρχισαν να τα οδηγούν προς το νησάκι Στρογγυλή. Οι δυο κοπέλες έδωσαν μάχη με τα ρεύματα για αρκετή ώρα χωρίς όμως να καταφέρουν να βγουν προς τη στεριά. Αντίθετα όσο περνούσε η ώρα απομακρύνονταν όλο και περισσότερο από την παραλία. Τότε άρχιζαν να φωνάζουν και να καλούν σε βοήθεια. Για καλή τους τύχη ένας λουόμενος στην παράλια άκουσε τις φωνές τους και ενημέρωσε το Λιμενικό το οποίο κινητοποιήθηκε άμεσα.

Σε λίγη ώρα έφτασε στα δυο κορίτσια ένα ιδιωτικό σκάφος που ήταν κοντά και το οποίο ενημερώθηκε από το Λιμενικό. Αμέσως τα περισυνέλεξε και τα μετέφερε με ασφάλεια στη στεριά. 

«Ευτυχώς που ήταν καλές κολυμβήτριες και άντεξαν να παλεύουν τόση ώρα με τα ρεύματα. Εάν δεν ξέρουμε την περιοχή, καλό είναι να μην ανοιγόμαστε. Εάν δεν τις άκουγε ο κύριος στην παραλία θα μπορούσε να είχαμε τραγική κατάληξη...», έλεγε κάτοικος της περιοχής στο LamiaReport.

Πηγή: LamiaReport.gr

Καμένα Βούρλαλιμενικόθάλασσα